logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Bangóné Borbély Ildikó belebukott diplomabotrányába, kizárták az MSZP-ből

Kizárta az MSZP a soraiból Bangóné Borbély Ildikót. A baloldali párt azután döntött a politikus kizárásáról, miután a mandiner.hu kérdésére a Budapesti Gazdasági Egyetem közölte: a szocialista politikus – bár önéletrajzaiban ezt állította – nem volt az intézmény hallgatója – hangzott el az M1 Híradóban.

Az MSZP közleménye úgy fogalmaz: a párt országos elnöksége a vasárnapi rendkívüli ülésén megállapította, hogy Bangóné Borbély Ildikó az iskolai végzettségével kapcsolatban megtévesztette a közvéleményt és a Magyar Szocialista Párt közösségét, így ő a mai naptól nem tagja az MSZP-nek, a Magyar Szocialista Párt választáson nem indítja őt, és felszólítja a parlamenti mandátuma visszaadására.

Az MSZP-s képviselő egy BGF-es közgazdász végzettséget szerepeltet a parlamenti önéletrajzában, de az egyetem szerint nincs erre vonatkozó adat az archívumukban – számolt be róla lapunk a mandiner.hu-ra hivatkozva. Az internetes portál közérdekű adatigényléssel fordult az intézmény jogutódjához, ahonnan azt a választ kapták: semmilyen adat nem található a tanulmányi archívumban arról, hogy Bangóné bármikor, bármennyi ideig a hallgatójuk lett volna.

Bangóné 2014 óta tagja a parlamentnek, első alkalommal a Hajdú-Bihar megyei 5. számú – Hajdúszoboszló központú – országgyűlési egyéni választókerületben indult, ahol azonban csak harmadik helyen végzett, ismét a fideszes és jobbikos jelöltek mögött. Ám az MSZP-Együtt-DK-PM-MLP-lista 20. helyéről sikerült mandátumot szereznie. 2018-ban az MSZP-Párbeszéd csepeli jelöltje volt, de a választás előtt visszalépett Szabó Szabolcs (Együtt) javára, aki így nyert is, így Bangóné megint lista 14. helyéről jutott az Országgyűlésbe.

Egy emlékezetes botrány is kapcsolódik a személyéhez, a szocialista képviselő ugyanis 2019-ben tavaszán lepatkányozta a Fidesz szavazóit.

„Ha már szókimondó vagyok: sok a patkány Magyarországon, ha már a patkánytéma felhozódott Budapesten”

– mondta az ATV-műsorában Bangóné, miután arról kérdezték a 2019-es európai parlamenti választások kampányában, mégis miért ilyen nagy a Fidesz támogatottsága.

Ajánljuk még