logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Orbán Viktor: A vírusnak nincs párttagkönyve

A vírusnak nincs se fideszes, se DK-s párttagkönyve, és nincs egy fölismerő rendszer, hogy az egyik vagy a másik fajta embert támadja meg, mindenkit megtámad – mondta Orbán Viktor pénteken a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A miniszterelnök szerint a vírus elleni védekezésről igenis kell vitatkozni, de ezt úgy kell tenni, hogy közben a védekezést ne gyengítsük.
A beszélgetés vonatkozó részét itt hallgathatja vissza.

 

A miniszterelnök szerint a kormány járvány elleni védekezésének támadása nem csak Magyarországon jellemző, ez egy összeurópai jelenség.

A magyar baloldal abban különbözik, hogy kamuvideókat készít, és úgy vitatkozik a védekezésről, hogy közben gyengíti azt.

Hozzátette, nem tud arról, hogy bármelyik nyugat-európai országban előfordult volna, hogy tényeket hamisítanak meg, álvideókat, kamuvideókat készítenek, és úgy vitatkoznak a védekezésről, hogy ezzel gyengítik a védekezés hatékonyságát.

Orbán Viktor szerint ahogy Magyarországon támadják a vírus elleni védekezést, az sértő az orvosokra és az ápolókra nézve. Ez a fajta támadás a kórházakban zajló munkát értékeli le, mintha a kórházakban dolgozó emberek nem lennének képesek arra, hogy a kórházakban rendes ellátást nyújtsanak a fertőzött embereknek.

A miniszterelnök kiemelte, hogy az egészségügyi rendszerben dolgozók mindent megtesznek azért, hogy az embertársaiknak, a betegeknek segítséget nyújtsanak.

Tehát amikor a baloldal azt mondja, hogy az egészségügyi rendszer gyenge, akkor abban benne vannak az orvosaink és az ápolóink is

– hangsúlyozta a kormányfő. Orbán Viktor köszönetet mondott a vírus elleni védekezésben résztvevőknek, „akik erőn felül teljesítenek, körömszakadtáig küzdve, minden lehetséges erőforrást mozgósítva, vállalva az áthelyezést és a túlszolgálatot, mindent megtesznek, hogy a betegeknek segítséget nyújtsanak”.

A miniszterelnök kiemelte, hogy egyáltalán nem gyengék az orvosok és ápolók, és nem gyenge az a munka sem, ahogy megszervezik az oltást, hozzátéve, büszkék lehetünk, hogy ilyen közigazgatási szakembereink, orvosaink, ápolóink vannak, sőt ha kell, akkor a rendőrök és katonák is nemcsak jól, hanem emberségesen vethetők be a vírus elleni küzdelembe. A miniszterelnök hangsúlyozta, hogy

„a baloldal nem tud különbséget tenni a kormány támadása és az ország leminősítése között”.

A baloldal támadásaiban visszatérő elem, hogy bírálják a keleti vakcinákat. Orbán Viktor ezzel kapcsolatban elmondta, hogy a kínai vakcinát a WHO akkreditálta és jóváhagyta, tehát vitatkozhatnak a politikusok az egyik-másik oltásfajtáról, de az igazság az, hogy komoly nemzetközi szervezetek foglalkoznak azzal, hogy melyik vakcina használható, és melyik nem.

Hozzátette, hogy miután minden országban vita van a védekezésről, minden országban vannak gyógyszergyárak, és minden országban el akarják adni a vakcinákat, megjelennek az üzleti érdekek, amelyek időnként szakmai köntösben jelennek meg.

„Tehát jó, hogyha egy országon belül zajló szakmai viták, részben üzleti viták fölött, mellett létezik egy nemzetközi tér is, egy nemzetközi tudományos közösség, amelyik felelősséggel véleményt formál, minősítést ad ki” – fogalmazott a miniszterelnök. A kínai vakcinát a WHO beminősítette, jónak találta, és ráadásul ezzel a vakcinával sok százmillió embert oltottak már be.

Kapcsolódó tartalom

A címlapfotó illusztráció. (Fotó: MTI/Balázs Attila)

Ajánljuk még