logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Orbán Viktor: A baloldal egészségügy-privatizálása mögött üzleti érdek húzódik

A baloldal miniszterelnök-jelöltje – amikor az ellenzéki előválasztást megnyerte – úgy fogalmazott, hogy leváltották a régi ellenzéket, és nem fog visszatérni a 2010 előtti világhoz. Azóta azonban – ahogy látja, hogy csökken a népszerűsége – az árulókat keresi maguk között.
A beszélgetés vonatkozó részét itt hallgathatja vissza.

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elmondta, hogy amikor a baloldal a magyar egészségügy magánosításáról beszél, akkor emögött mindig az egyik kitapintható érdek az üzleti.

Kapcsolódó tartalom

A baloldalon pedig nagyon sokan dolgoznak, dolgoztak, akik ellátást kaptak nagy nemzetközi cégektől, amik a privát egészségügyben érdekeltek – mondta a kormányfő, majd hozzátette, hogy a baloldal abban érdekelt – a korábbi kenyéradó gazdáik okán –, hogy üzleti érdeket nyissanak a nagytőke és a nemzetközi tőke előtt, és segítsék őket azzal, hogy privatizálják a magyar egészségügyet, ami a baloldal programjának folyamatosan része.

A miniszterelnök hozzátette, hogy

a baloldal folyamatosan meg akar bennünket győzni, hogy nem az állam által szervezett egészségügy adja a biztonságot és a megoldást, hanem az lenne a jó, ha a kórházak, rendelőintézetek területére beengednénk a magántőkét.

A kormányfő megjegyezte, hogy „senki sem beszél a magántőke ellen, természetesen, ha valaki úgy gondolja, hogy neki megéri egy magánvállalkozást nyitni az egészségügyben, csinálja, de a biztosítottak pénzét nem fogjuk nekik odaadni”.

Kapcsolódó tartalom

Az orvosok bére az elmúlt időszakban jó irányban mozdult el, és nagy arányban – tehát segíti az orvosokat abban, hogy jobb minőségű munkát tudjanak végezni – mondta a miniszterelnök, majd kiemelte, hogy mindemellett a Magyar Orvosi Kamarával is meg tudtak állapodni arról, hogy Magyarországon ne magánegészségügyi rendszer legyen, hanem közegészségügyi rendszer.

Tehát nem az a megoldás, hogy privatizálunk, hanem az, hogy jobban szervezzük, jobban működtetjük mindannyian, akik szereplői vagyunk az egészségügynek, jobban dolgozunk és jobb föltételeket teremtünk az egészségügynek

– fogalmazott Orbán Viktor.

Kapcsolódó tartalom

Címlapfotó: Kásler Miklós Facebook 

Ajánljuk még