logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Ferencvárosi baloldali képviselők két és félszeresére emelnék fizetésüket

| Szerző: hirado.hu
Ferencváros momentumos, DK-s, MSZP-s, jobbikos és a párbeszédes önkormányzati képviselője írta alá azt a javaslatot, melyben tiszteletdíjuk megemelésére tesznek javaslatot. Közülük kilencen bizottsági elnökök vagy tanácsnokok, akik a legjobban járnának az emeléssel, ugyanis két és félszeresére emelnék saját bérüket, így bruttó 730 ezer forintot vinnének haza havonta.

Tíz baloldali képviselő írta alá azt a javaslatot, hogy az önkormányzat emelje meg a testület tagjainak tiszteletdíját. A béremelés a ferencvárosi embereknek 80 millió forint pluszkiadást jelentene évente, többet, mint amennyit az önkormányzat járda- és útfelújításra fordítana.

Azok a képviselők, akik bizottsági elnökök vagy tanácsnoki pozíciót is betöltenek, 730 ezer forint bruttót vihetnének haza havonta.

A baloldali politikusok annak ellenére döntöttek a javaslat benyújtása mellett, hogy Karácsony Gergely főpolgármester és több ellenzéki vezetésű önkormányzati vezető is évek óta az önkormányzatok „kivéreztetéséről” beszél. Úgy tűnik azonban, vannak olyan intézkedések, amelyeket mégiscsak ki tud gazdálkodni egy önkormányzat, ilyen a képviselői fizetések megemelésének összege.

A javaslat komoly vitát generálhatott Ferencvárosban, ugyanis Baranyi Krisztina, a kerület polgármestere bejelentette, megvétózza a terveztet.

Ajánljuk még