logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Elemző: Márki-Zay mögött sem párt, sem frakció nem áll csak Gyurcsány Ferenc

Márki-Zay Péter vitázna Orbán Viktorral – erről tett közzé egy bejegyzést a baloldal miniszterelnök-jelöltje a közösségi oldalán. Utoljára 2006-ban volt miniszterelnök-jelölti vita. Az M1 által megkérdezett politológus elmondta, hogy Márki-Zay bezuhant támogatottsága miatt szánhatta rá magát erre a lépésre.

Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője úgy fogalmazott: Márki-Zay „gyakorlatilag végső elkeseredettségében” nyúlt ehhez az eszközhöz, miközben a hivatalos választási kampány még el sem kezdődött. Látható, hogy a baloldal miniszterelnök-jelöltje komoly bajban van és ezzel igyekszik magát egy szintre hozni Orbán Viktorral.

A 2006-os vita után az elemző szerint kiderült, hogy az efféle vitáknak nincs semmi értelme, hiszen Gyurcsány Ferenc végighazudta a kampányt és a vitát is. Adócsökkentést ígért, majd adókat emelt, több pénzt ígért az embereknek, ennek ellenére megszorításokat vezetett be, majd a kiszivárgott őszödi beszédből tudjuk, hogy tudatosan hazudott.

A baloldalon Márki-Zay egy súlytalan kirakatpolitikus, Gyurcsány Ferenc a vezető. A baloldali pártok Márki-Zay kihagyásával tárgyalnak, saját frakciója sem lesz. A baloldali miniszterelnök-jelölt is többször hazudtolta meg saját magát az elmúlt hónapokban, elég csak a rezsicsökkentésre gondolni. Hazugságkampányt folytatnak, hiszen korábban a rezsicsökkentést ostobaságnak nevezte Márki-Zay, most pedig plakátokon hirdetik, hogy megtartanák azt.

A baloldal ilyen típusú hozzáállásával a vitának semmi értelme. Míg Orbán Viktor mögött egy parlamenti többség és párt áll, addig Márki-Zay mögött nem áll sem párt, sem frakció. A baloldali politikus azt is beismerte, hogy Gyurcsány Ferenc őt „bármikor le tudja szedni” és hogy a DK elnöke mondja meg, ki a kapitány.

Címlapfotó: hirado.hu

Ajánljuk még