logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A Jobbik volt elnöke szerint vállalhatatlan, hogy volt párttársai Gyurcsánnyal fogtak össze

| Szerző: hirado.hu
Sneider Tamás a Jobbik egri alapszervezetének feloszlatása kapcsán fejtette ki véleményét közösségi oldalán.

Sneider Tamás, aki éveken keresztül a Jobbik egyik emblematikus politikusa, majd később elnöke is volt, a párt egri alapszervezetének feloszlatása kapcsán úgy fogalmazott bejegyzésében: „A baloldallal való összefogás egyik sorsdöntő gyengesége azonban megmutatkozik ebben a feloszlásban is: azok a volt jobbikosok, akiket évtizedek óta jobboldali, konzervatív emberként ismertek, a saját maguk hitelességét építenék le azzal, ha szemrebbenés nélkül beállnának egy DK-s pult mögé azokban a körzetekben, ahol a DK jelöltje nyerte az előválasztást.

Az, hogy Gyurcsány népszerűsítéséhez adják az arcukat, egyenesen vállalhatatlan.”

Sneider szerint a párt jelenlegi vezetése tisztában van ezzel. Úgy gondolja, hogy ennek az amortizálódási folyamatnak és a pártvezetés hibás döntései sorozatának vált az áldozatává az egri alapszervezet, és a többi olyan választókerületi szervezet is, ahol nincs jobbikos jelölt. Ezzel gyakorlatilag felszámolták a párt országos lefedettségét, ami korábban a párt legerősebb fegyverét és tárgyalási potenciálját adta.

A párt egykori elnöke emlékeztetett arra is, hogy 2007 őszén ő alapította az alapszervezetet.

„A volt egri alapszervezeti tagságot egyáltalán nem hibáztatom, amiért nem kívánják folytatni a harcot a meglévő kereteken belül. Hatalmas türelemről tettek tanúbizonyságot azzal is, hogy eddig folytatták a tevékenységüket a Jobbik színeiben”

– fogalmazott Sneider Tamás.

Ajánljuk még