logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Közel 450 migránst tartóztattak fel a hatóságok szerdán

| Szerző: hirado.hu
A hideg ellenére is folyamatos a migránsok próbálkozása a magyar határon. A szolgálatot teljesítő rendőrök 2022. január 12-én 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 288 határsértőt tartóztattak fel és 159 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben – tájékoztatott a police.hu.
A rendőrök az éjszaka során 72 illegális migránst tartóztattak fel Csongrád-Csanád megyében, akik jogellenesen próbáltak meg bejutni az országba. Fotó: police.hu

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 14 esetben összesen 54 határsértőt tartóztattak fel Bácsbokod, Balotaszállás, Csikéria, Homorúd, Katymár, Kecskemét, Kelebia, Kunjaba, Tompa és Vaskút közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 16 esetben összesen 233 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Mórahalom, Öttömös, Röszke és Szeged közigazgatási területén.

Budapesten a járőrök 1 esetben 1 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, algériai, egyiptomi, iraki, koszovói, marokkói, szír, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 12 esetben összesen 159 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben. Bács-Kiskun megyében 8 esetben 100 személyt, míg Csongrád-Csanád megyében 4 esetben 59 főt.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt 2 fővel szemben indult büntetőeljárás.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még