logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Orbán Viktor élelmiszerárstopot jelentett be

| Szerző: hirado.hu
Orbán Viktor közösségi oldalán jelentette be a kormányülést követően, hogy a vírus mellett az áremelkedések kérdésével foglalkoztak, hiszen egész Európában nőnek az árak. A kormány a kristálycukor, a búzafinomliszt, a napraforgó-étolaj, a sertéscomb, csirkemell és a 2,8%-os tehéntej esetében beavatkozik az árak alakulásába.

Magyarország védi a családokat, sikerült megfékeznünk a benzinár-növekedést, bevezettük a kamatstopot a jelzáloghitelek esetében, és van egy rezsicsökkentés politikánk, vagyis fix áron kapják a magyar családok az energiát, ez megvédi őket – mondta a miniszterelnök.

De közben fontos termékek ára nő, ilyenek az élelmiszerek. Ezért úgy döntött a kormány, hogy hat termék esetében: kristálycukor, búzafinomliszt, napraforgó-étolaj, sertéscomb, csirkemell és a 2,8%-os tehéntej esetében beavatkozik az árak alakulásába.

Ez azt jelenti, hogy ennek a hat terméknek az esetében vissza kell vinni az árakat arra a szintre, ahol tavalyi év október 15-én álltak. Ez minden üzletben meg kell, hogy történjen. Február elsejétől kezdődően már ezen az áron lehet őket megvásárolni.

Magyarország előre megy nem hátra! – mondta a miniszterelnök.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még