logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Itt megnézheti a települések lakosság- és választópolgárszámát

| Szerző: hirado.hu
A központi névjegyzékben szereplő választópolgárok száma országgyűlési egyéni választókerületi és település szerinti bontásban is megtekinthető a Nemzeti Választási Iroda honlapján.
Szavazók Pécsen 2018-ban. Fotó:MTI/Sóki Tamás

A közzétett statisztikát a jövőben heti rendszerességgel frissíti az Iroda a választás napjáig. A mostani adatközlés nem érinti a választási eljárásról szóló törvényben foglalt adatközlési kötelezettséget, hanem azzal párhuzamosan, többletszolgáltatásként segíti elő a választópolgárok számában bekövetkező változások követését.

Az adatok letöltéséhez átirányító URL-cím:
https://www.valasztas.hu/telepulesek-lakossag-es-valasztopolgarszama

A Nemzeti Választási Iroda az alábbi meghatározásokat használja az adatközlésnél:

  • Lakosságszám: a településen lakóhellyel rendelkező személyek száma + a településen tartózkodási hellyel rendelkező olyan személyek száma, akiknek sem az adott településen, sem máshol nincs bejelentett lakóhelyük.
  • Választópolgárok száma: a település lakosai közül az adott választáson választójoggal rendelkezők száma. Kivétel ez alól a helyi népszavazáson választójogosultak száma, amelybe azok is beszámítanak, akik ugyan más település lakosai, de az adott településen tartózkodási hellyel rendelkeznek.

Ajánljuk még