logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Márki-Zay szerint fűszoknyás lányok is lehetnek a fizetős egészségügyben

Privatizálná a kórházakat Márki-Zay Péter. A baloldal kormányfő-jelöltje úgy fogalmazott, hogy a magánosított egészségügy egyik előnye, hogy akár fűszoknyás lányok is szolgálhatnak fel mojitót, hogyha valakinek a biztosítása vagy a saját pénztárcája fedezi azt. Márki-Zay ezzel a korábbi Gyurcsány-kormány programját valósítaná meg, annak ellenére, hogy a magyar emberek ezt egyértelműen elutasították, mivel az egészségügyi szolgáltatások fizetőssé tétele sok pénzbe kerülne az embereknek – hangzott el az M1 Ma reggel című műsorában.

„Egy üzleti vállalkozó, ha kell, akkor fűszoknyás lányok mojitót szolgálnak föl, hogyha valakinek a biztosítása, vagy a saját pénztárcája azt is fedezi, de ahogy normális szolgáltatást nyújtva, szinte azonnal tudnak időpontokat adni, és nagyon gyorsan elvégzik ezt a vizsgálatot, az garantált. És ez Magyarországon is működne” – fogalmazott a baloldal miniszterelnök-jelöltje.

Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője Márki-Zay mondatairól úgy fogalmazott: Meghökkentőek a jelölt szavai, olyan mintha egészen másik világban lenne. A baloldali politikus nem a realitás talaján áll, amikor nyilatkozik.

Nemcsak a kommunikációs forma, de annak tartalma is aggályos, hiszen Márki-Zay a 2010 előtti Gyurcsány-kormány mondatait idézi, amikor az egészségügy privatizációjáról beszél. Magyarországon erről volt népszavazás a vizitdíjról és a kórházi napidíjról és a magyar elsöprő többsége elutasítja az efféle megoldásokat.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még