logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Zsigó Róbert: A négygyermekes édesanyák továbbra is mentesülnek az szja-fizetés alól

| Szerző: hirado.hu
Az államtitkár közösségi oldalára felöltött videójában beszámolt arról, hogy mintegy 50 ezer anyuka részesült a kedvezményből.

A dolgozó, legalább négy gyermeket nevelő édesanyák a jövőben is mentesülnek a személyi-jövedelemadó megfizetése alól. Ezt a családokért felelős parlamenti államtitkár mondta közösségi oldalára feltöltött videójában.

„Támogatjuk a gyermekvállalást, a gyermeknevelést, az otthonteremtést. A koronavírusjárvány okozta válsághelyzetben sem elvettünk a családoktól, hanem minden eszközünkkel támogattuk őket” – fogalmazott.

Zsigó Róbert hozzátette, a kedvezményben annak bevezetése óta mintegy 50 ezer édesanya részesült. Arról is beszélt, 2010 után családbarát fordulatot hajtott végre a kormány. Az államtitkár úgy fogalmazott, „emlékszünk még arra, hogy 2010 előtt, a Gyurcsány-Bajnai-kormányok időszakában nem segítették a gyermekeket nevelőket, nem támogatták a családokat, hanem megnehezítették az életüket.”

„Mi továbbra is a családokért dolgozunk, mert Magyarországnak előre kell mennie, nem hátra. Éppen ezért a dolgozó, legalább négy gyermeket nevelő édesanyák a jövőben is mentesülnek a személyi-jövedelemadó megfizetése alól” – mondta az államtitkár.

Kiemelt kép: illusztráció

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még