logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Márki-Zay Péter privatizálná a kórházakat

Magánkézbe adná az egészségügyet Márki-Zay Péter, ez egy korábbi videóból derült ki. A baloldal közös miniszterelnök-jelöltje úgy fogalmazott: „meg vagyok győződve róla, hogy ezen az állapoton, ami ma van, ezen csak egy drasztikus magánosítás segíthet” – számoltak be róla az M1 Híradójában.

Márki-Zay Péter – saját bevallása szerint – magánkézbe adná a kórházakat és egybiztosítós rendszert építene ki. Palóc André, a Századvég vezető elemzője szerint, ha ez megvalósulna, akkor elsősorban a szegényebbek és az átlagkeresetűek járnának a legrosszabbul, hiszen ilyen helyzetben majdhogynem luxussá válna az egészségügyi ellátás, megnőnének a költségek, és jelentős mértékben a társadalom szegényebb rétegei kiszorulnának a most alapvetőnek tekinthető egészségügyi ellátásból is – fogalmazott az elemző.

Az egészségügyi szolgáltatások magánosítása a baloldal egyik régi terve, többször próbálkoztak már vele. Maga Gyurcsány Ferenc is.

A vezető elemző szerint ez látszik most is, hiszen gyakorlatilag a 2010 előtti gyurcsányi gondolatok jönnek vissza ilyenkor.

Az MSZP-SZDSZ kormányzat szorgalmazta igencsak hevesen annak idején a magánosítást, és most ugyan ezeket látjuk visszaköszönni Márki-Zay Péter esetében” – fogalmazott Palóc André.

Kapcsolódó tartalom

A címlapfotón: Márki-Zay Péter, a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje (Fotó: hirado.hu)

Ajánljuk még