logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Menekítették a sajtó elől Márki-Zay Pétert

Saját kollégája, sajtófőnöke nem engedte Márki-Zay Péternek, hogy előre nem egyeztetett újságírói kérdésekre válaszoljon egy sajtótájékoztatón. Az elmúlt napokban a baloldalról is számos bírálatot kapott a baloldal miniszterelnök-jelöltje, volt olyan ellenzéki pártelnök, aki – gyakorlatilag – lehülyézte a sértő kijelentései miatt. A Fidesz szerint bocsánatot kellene kérnie az idősektől Márki Zay-Péternek – számolt be az M1 Híradó.

Nem titkolta Márki-Zay Péter iránti szimpátiáját a baloldal közös sajtótájékoztatója előtt az egyik idős rajongója. A miniszterelnök-jelölt mellett szorosan lépdelő új sajtófőnök, Péterfi Judit azonban már nem volt ennyire lelkes a közvetlen hangvételért.

Az egykori ATV-s műsorvezető az újságírókat is igyekezett távol tartani Márki-Zay Pétertől, akinek csak a baloldal népszavazási kezdeményezéséről volt szabad beszélnie.

Így sem a rezsicsökkentést bíráló, sem a minimálbér megszüntetését célzó nyilatkozatairól, sem pedig az idősekre tett sértegető kijelentéseiről nem lehetett kérdezni a miniszterelnök-jelöltet.

Márki-Zay Péter és stábja a kényelmetlen kérdések elől folyamatosan menekült, többször is irányt változtattak. Először a Nagykörút felé, majd a Bajcsy-Zsilinszky út irányába haladva próbálták lerázni az újságírókat. Így maradt megválaszolatlanul legutóbbi, az ATV-ben tett kijelentése, amiben a baloldali politikus ismét a nyugdíjasokat sértegette.

Hódmezővásárhely polgármestere ugyanis nemrég arról értekezett, hogy a baloldal azért nyerhet a tavaszi parlamenti választáson, „mert a Covid miatt is megtizedelt időskorú magyar lakosság nagyobb része szavazott a Fideszre”.

Bár Márki-Zay Péter szerint ez a kijelentése nem volt sértő, kedden úgy kért bocsánatot, hogy nem sokkal később hasonló szófordulattal beszélt a járványban elhunyt idősekről. A műsor közben a riporter is elhatárolódott a baloldali politikus véleményétől, hogy az nem az ATV álláspontja.

Az elmúlt hetekben azt még a baloldalon is egyre többen nehezményezték, hogy Márki Zay Péternél szinte szokássá vált a szavazók sértegetése. A baloldal miniszterelnök-jelöltje ugyanis a kormánypártok támogatóit rendszeresen nevezi ostobának és aberráltnak.

A lesajnáló jelzőket egyik Facebook bejelentkezésében pedig a vidéki emberekre is kiterjesztette, mondván, hogy olyan kampány kell, amit még ők is megértenek.

Sértő kijelentéseivel Márki-Zay Pétert korábban is hiába szembesítették. A politikus azt mondta: szavai miatt nem kér bocsánatot, sőt, ha kell százszor is megismétli azokat.

Kapcsolódó tartalom

A címlapfotón: Márki-Zay Péter, a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje (Fotó: hirado.hu)

Ajánljuk még