logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Márki-Zay lemond frakciójáról

| Szerző: hirado.hu
Márki-Zay Péter ugyan még reménykedett, hogy a hat szövetséges párt meggondolja magát, de inkább elengedi a hetedik frakcióra vonatkozó igényét, és lezárja az ezt övező vitát – számolt be a hírről a Mandiner. A baloldal miniszterelnök-jelöltje ezt azután jelentette be, hogy újságírói kérdésre válaszolva elmondta, Gyurcsány Ferenc mondja meg, hogy ki a kapitány.

 

Mint ismert, Márki-Zay Péter az előválasztási győzelme után állt elő az ötlettel, hogy szeretne egy hetedik frakciót, sőt, azóta már az is felmerült, hogy pártot is alapítana. Leginkább a Pálinkás József és Gémesi György nevével fémjelzett, már bejegyzett pártokra épített volna, roma emberekkel kiegészülve.

Márki-Zay lépése érthető volt, hiszen pártnélküli miniszterelnök-jelöltként az Országgyűlésben senkire sem számíthatna. Gyurcsány Ferenc Márki-Zay előválasztási győzelme után egyértelművé tette, hogy miniszterelnököt mindig a legnagyobb frakció választ, ami egy baloldali győzelem esetén a DK-é lenne.

Kapcsolódó tartalom

Gyurcsány finoman megüzente, hogy ki a főnök a baloldalon

A DK elnöke Facebook-oldalán közzétett videójában fejtette ki, hogy ki diktál a baloldalon. A Telex megkereste szerdán a hetedik frakció kérdésben Márki-Zayt, aki kedden este már az ATV-ben tett arra utaló nyilatkozatot, hogy lemondana a saját frakció tervéről. A baloldali politikus a portálnak úgy fogalmazott: „Őszintén remélem, hogy a pártok meggondolják magukat, de az biztos, hogy részemről ezen sem fog múlni az ellenzéki egység.”

Márki-Zay ezután a lapnak megerősítette, hogy a kialakult helyzet feloldása érdekében lemond tervéről.

Szerda délelőtt saját közösségi oldalán is posztolt, jelezve, hogy „most vége a belső vitáknak, egy számít: egységben Magyarországért”.

Ajánljuk még