logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Gyurcsány Ferenc: Vagy Márki-Zay Péterrel győzünk, vagy senkivel

| Szerző: hirado.hu
Az egykori miniszterelnök közösségi oldalán állt ki Márki-Zay Péter mellett.

A baloldal legnagyobb pártjának elnöke, Gyurcsány Ferenc hétfő reggel közösségi oldalán szögezte le: „vagy a hat ellenzéki párt győz, vagy a Fidesz”

„vagy Márki-Zay Péterrel győzünk, vagy senkivel”

Gyurcsány Ferenc üzenete egyértelmű: továbbra is kiáll Márki-Zay mellett. A volt miniszterelnök bejegyzésében úgy fogalmaz „tisztességes erőfeszítést teszünk azért, hogy jó megoldásokat találva győzelemre vigyük a polgári, európai Magyarország ügyét”.

Csakhogy a volt miniszterelnök néhány hónappal korábban ugyanilyen egyértelműen adta mindenki tudtára, hogy miniszterelnököt mindig a legnagyobb frakció választ, amely (ha győz a baloldal) a DK-é lesz.

A saját politikai térfeléről érte kritika Márki-Zay Pétert

A baloldal miniszterelnök-jelöltje arról értekezett a napokban, hogy a koronavírus – ahogy fogalmazott – megtizedelte a Fideszt támogató időseket, így a baloldalnak van oka bizakodni egy tavaszi választási győzelemben. A Magyar Kétfarkú Kutyapárt elnöke, Kovács Gergely erre január elsején úgy reagált: „már fél napja 2022 van, kellett is gyorsan egy parasztság”. A belső kritikáról a baloldali 24.hu is beszámolt, megjegyezve, hogy a kutyapárt rendesen kiosztotta Márki-Zayt, aki szerint a Fidesz-szavazó nyugdíjasokat megtizedelte a járvány.

Gyurcsány Ferenc hétfő délelőtti üzenete viszont világossá teszi, hogy ő továbbra is kiáll Márki-Zay mellett.

Ajánljuk még