logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

25 év alattiak szja-mentessége: a fiatalok akár több mint negyvenezer forinttal is többet kereshetnek havonta

| Szerző: hirado.hu
A kormány elkötelezett abban, hogy a gyermeket nevelő családok támogatása mellet segítsük a fiatalok életkezdését is. Kiemelt célunk, hogy segítsük a munkaerőpiarca történő kilépésüket, a saját otthonhoz jutást és a családalapítást is – mondta Zsigó Róbert családokért felelős államtitkár a Magyarország kormánya közösségi oldalra feltöltött videóban.

Ezért január elsejétől a 25 évnél fiatalabbak mentesülnek a 15 százalékos szja-megfizetésétől. A munkát vállaló fiatalok nettó fizetése így 22 százalékkal emelkedik, egészen annak a hónapnak a végéig, amelyben betöltik a 25. életévüket – fogalmazott az államtitkár.

Majd hozzátette, hogy az elmúlt 10 évben 1,5-szeresére nőtt a munkát vállaló fiatalok száma. Így a személyi jövedelmadó mentesség 280 ezer, már dolgozó fiatalt érint. De a korosztályban akár egymillió fiatalt is érinthet ez az intézkedés.

Azok, akik 8 órában dolgoznak, havonta 41 600 forinttal is többet vihetnek haza, ez éves szinten fél millió forint többletjövedelmet jelent nekik – emelte ki Zsigó Róbert.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még