logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A Fidesz szerint a baloldal eltörölné a rezsicsökkentést és a 13. havi nyugdíjat

A kormány jóléti intézkedései a baloldali pártoknak köszönhetők. Ezt mondta a baloldal miniszterelnök-jelöltje egy internetes videóban. Márki-Zay Péter rendszeresen támadja a rezsicsökkentést és a minimálbér felemelését, legutóbbi pedig a kormány 755 milliárdos hiánycél csökkentő csomagját vette célba. A Fidesz szerint hatalomra kerülése esetén a baloldal eltörölné a rezsicsökkentést és a 13. havi nyugdíjat – számoltak be róla az M1 Híradójában.

755 milliárdos csomaggal javítaná a kormány a jövő évi hiánycélt – közölte Varga Mihály még az ünnepek előtt. A pénzügyminiszter azt is hangsúlyozta, a költségvetés stabil, Magyarország idei évi tartalékai 350 milliárd forinttal emelkedtek.

Márki-Zay Péter mégis neki támadt az intézkedésnek és bírálta a lakossági kamatstopot is karácsonyi Facebook-videójában. A baloldal miniszterelnök-jelöltje szerint az elmúlt hónapokban bejelentett jóléti intézkedések – így többek között a 13. havi nyugdíj bevezetése, a jövő évi 1500 milliárd forintot elérő adócsökkentés, valamint a minimálbér 200 ezer forintra történő felemelése – valójában nem is a kormánynak, hanem az ellenzéknek köszönhetők.

Ezt önök nem Orbán Viktornak köszönhetik, hogy a saját pénzükből most ennyit visszaad önöknek, ezt nekünk köszönhetik. Ezt az ellenzéknek köszönhetik, akik össze tudtak fogni” – fogalmazott a baloldal miniszterelnök-jelöltje.

Az volt a megszorítás, amikor a Gyurcsány–Bajnai-kormányok elvettek egyhavi fizetést a közalkalmazottaktól és egyhavi nyugdíjat az emberektől – reagált a Fidesz Márki-Zay Péter megszólalására. Hollik István a párt kommunikációs igazgatója azt mondta: az elmúlt napokban kiderült az is, mit gondol a 13. havi nyugdíjról a baloldal miniszterelnök-jelöltje.

A Gyurcsány Ferenc őszödi beszédéből elhíresült szófordulattal élve a baloldal jelöltje nemrég egy hangfelvétel tanúsága szerint böszmeségnek nevezte a 13. havi nyugdíj bevezetését. Azt hangoztatta: szerinte a járvány elején a kormánynak nem kellett volna a nyugdíjasokkal törődnie.

Az időseknek juttatott kormányzati támogatást Márki Zay Péter egy kerekasztal beszélgetésben is a rezsicsökkentéssel együtt felelőtlen lépésnek nevezte, amit könnyű bevezetni, de nehéz megvonni.

Az elmúlt hetekben sorra láttak napvilágot Márki-Zay Pétertől azok a nyilatkozatok, amelyekkel a 13. havi nyugdíj mellett a rezsicsökkentést, a benzinárszabályozást, de még a minimálbért is élesen bírálta.

Kapcsolódó tartalom

Bénázás, szivárogtatás, kóstolgatás: eluralkodott a bizalmatlanság az ellenzéki oldalon – írta a héten a baloldali Telex. A portál úgy fogalmazott: Márki-Zay Péter látszólag nem képes összefogni a töredezett ellenzéki tábort, és ez szükségszerűen vonja magával a választók elbizonytalanodását is.

A New York-i székhelyű Amerikai Népszava is élesen bírálja a hódmezővásárhelyi polgármestert. A baloldali hetilap legutóbbi cikkében már odáig jutott, hogy az ellenzéki összefogásnak készen kell állnia egy Márki-Zay Péterrel szembeni bizalmatlansági szavazásra.

A címlapfotón: Márki-Zay Péter, a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje (Fotó: hirado.hu)

Ajánljuk még