logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Márki-Zay rezsicsökkentést és a 13. havi nyugdíjat is rossznak tartja

A 13. havi nyugdíj vállalhatatlan – erről Márki-Zay Péter beszélt egy videóban. Szerinte a kormányzat intézkedése – amivel a nyugdíjasokat segíti – ugyanannyira irreális, mint például a rezsicsökkentés. Már a baloldal is látja, hogy a közös miniszterelnök-jelölt vállalhatatlan nyilatkozatokat tesz – így reagált a Nézőpont Intézet elemzője. Orbán Viktor miniszterelnök tegnap arról beszélt: a kormánypártok tervei között fel sem merülhet például a 13. havi nyugdíj megszüntetése – hangzott el az M1 Híradójában.

Egyre kínosabb felvételek látnak napvilágot a baloldal közös miniszterelnök-jelöltjéről. Márki-Zay Péter többször támadta például a rezsicsökkentést és a minimálbért is. Ráadásul sértegette is azokat, akik támogatják a kormány politikáját:

„Ez olyan, mint a migráció, ezzel meg lehet nyerni egy választást addig, amíg az embereket sötétben tartjuk és trágyával etetjük.”

Egy kerekasztal-beszélgetésen ezt azzal is megtoldotta, hogy nekiment a 13. havi nyugdíjnak.

„Az a baj ezekkel a felelőtlen lépésekkel, mint a rezsicsökkentés is, hogy ezeket nagyon könnyű megígérni, megadni, és rendkívül nehéz megszüntetni. Tehát tudjuk azt, hogy az előző kormány éppen abba bukott bele részben, hogy megszüntette, mondjuk, a 13. havi nyugdíjat” – fejtette ki álláspontját a baloldali politikus.

Márki-Zay Péter a 13. havi nyugdíjat egyenesen veszélyes intézkedésnek nevezte.

Kapcsolódó tartalom

„Én már sok mindent láttam ebben a szakmában, ilyet még nem” – Orbán Viktor miniszterelnök kedden így reagált a rezsicsökkentést bíráló és a 13. havi nyugdíj elvételét célzó baloldali nyilatkozatokra.

A miniszterelnök hangsúlyozta: a kormánypártok tervei között ilyen lehetőség fel sem merülhet.

„Én azt gondoltam, hogy a kormányzás arról szól, hogy jót tegyünk az emberekkel. Az, hogy elvegyük a minimálbért, meg üljenek kisebb autókba, meg mosakodjanak kevesebbet, hát az én koordinátarendszeremben ez nincs, ez a bolygó nincsen” – mondta el a kormányfő.

A rezsicsökkentést és a 13. havi nyugdíjat is úgy állította be a költségvetésbe a kormány, hogy a jóléti intézkedésekre legyen kellő fedezet – így reagált Márki-Zay Péter nyilatkozataira a Nézőpont Intézet elemzője. Rotyis Bálint szerint már a baloldal is látja, hogy a közös miniszterelnök-jelölt butaságokat mond, ezért igyekeznek távol tartani magukat a nyilatkozataitól.

Mint mondta,

„mindenki megpróbál Márki-Zay Pétertől két-három méteres távolságot tartani, tehát nem látjuk azt, hogy az előválasztás bármit is megoldott volna a baloldalon, sőt talán több konfliktus, több ellentét van, mint eddig bármikor, és ezt azért maguk a szavazók is érzékelik, hogy nagyon nagy bajok vannak a baloldalon.”

A 13. havi juttatást az idősek februárban fogják megkapni. A nyugdíjra jogosultak körét a kormány kiterjesztette, így 150 ezerrel többen részesülnek majd a plusz egyhavi juttatásban, mint a baloldali kormányok idején. Az erről szóló rendeletet a miniszterelnök már aláírta.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még