logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Orbán: Nem változik a határvédelem rendje, fenntartjuk, amit eddig is működtettünk

| Szerző: hirado.hu
Mivel a magyar Alkotmánybíróság világossá tette: mindegy, miként döntött az Európai Bíróság, meg kell védenünk a határainkat. Magyarország nem fogja megváltoztatni a határvédelem rendjét és nem fog beengedni senkit – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök keddi nemzetközi sajtótájékoztatóján.  

Az európai világ mostani életének két legfontosabb, az életünk minőségét és szellemi távlatait egyszerre meghatározó kérdése, túl persze a mindennapi megélhetés gazdasági kérdésein, az a bevándorlás és az LMBTQ-mozgalmak által javasolt gyermeknevelés és társadalomfelfogás – mondta az év utolsó Kormányinfóján Orbán Viktor, hangsúlyozva, hogy

Magyarország az egyetlen ország Európában, amely népszavazással döntött, illetve dönt majd mind a két kérdésben. 

Magyarország nem fogja megváltoztatni a határvédelem rendjét és nem fog beengedni senkit –  jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök keddi nemzetközi sajtótájékoztatóján.

A kormányfő emlékeztetett arra, hogy

az Alkotmánybíróság teljesen világossá tette: mindegy, hogy mit döntött az Európai Bíróság, Magyarországnak meg kell védenie a határait.

Kapcsolódó tartalom

Elmondta, a döntés után a kormány megvizsgálta a lehetőségeit és úgy döntött, „semmit sem fogunk tenni annak érdekében, hogy megváltozzon a határvédelem rendje, vagyis

fenntartjuk pontosan azt a rendet, amit eddig is működtettünk, akkor is, ha az Európai Bíróság arra szólított fel bennünket, hogy változtassuk meg. Nem fogjuk megváltoztatni, és nem fogunk beengedni senkit”

– hangsúlyozta.

Az Alkotmánybíróság döntését a kormányfő úgy értékelte:

„a bennszülöttek kulturális szövetét alapjogi védelemben részesítette Magyarországon az Alkotmánybíróság.”

Címlapkép: Magyar katonák járőrőznek a magyar–szerb műszaki határzár magyar oldalán (Fotó: MTI/ Molnár Edvárd)

Ajánljuk még