logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Saját helyettese cáfolta Karácsonyt: a főpolgármester rendelte meg a Városháza eladásáról szóló dokumentumot

| Szerző: hirado.hu
Élő adásban ismerte be Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes, hogy maga Karácsony rendelte meg a Városháza értékesítését tartalmazó tervezetet. Majd teljesen belezavarodott a magyarázkodásba.

 

Egészen valószerűtlen jelenet játszódott le az ATV Egyenes beszéd című műsorában kedd este. A műsorvezető, Rónai Egon Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettessel (Momentum) beszélgetett a Városháza-botrányról – írja a Metropol.

Arra a kérdésre, hogy az épületegyüttes eladása volt-e valaha napirenden, Kerpel-Fronius azt válaszolta, hogy tavaly novemberben a fővárosi kabinettel megvitattak egy dokumentumot, ami „megnézte, hogy mit lehet kezdeni a Városházával”.

Ezek után azt is beismerte, hogy ezt

a dokumentumot személyesen Karácsony Gergely rendelte meg, és valóban szerepelt benne az, hogy „meg lehet fontolni a Városháza épületének az eladását”.

A beszélgetés akkor vett igazán kínos fordulatot, amikor a műsorvezető, Rónai Egon arra volt kíváncsi, hogyan került az előterjesztés a fővárosi kabinet elé, ekkor az alábbi párbeszéd zajlott le a stúdióban:

Műsorvezető: Ki volt az előterjesztő, arra emlékszik?

Kerpel-Fronius: Ööö… azt hiszem, hogy ööö… részben én.

Műsorvezető: De milyen érdekes… azért ez így. Nem emlékszik rá?

Kerpel-Fronius: De.

Korábban másra kente az ügyet

Az, hogy Kerpel-Fronius Gábor beismerte, hogy a Városháza tervezett eladásáról szóló anyagot éppen ő terjesztette be a főpolgármesteri kabinet elé, annak fényében válik még érdekesebbé, hogy korábban pont ő volt az, aki a botrány kirobbanása után azt nyilatkozta: „szélsőségesen” nem ért egyet Barts J. Balázsnak, a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. vezérigazgatójának a Városháza eladását érintő kijelentéseivel.

Később azt is megerősítette: úgy tudja, hogy indul belső vizsgálat a műemlékvédelem alatt álló épületegyüttes értékesítése ügyében. Utóbbi mondatával egyébként pont a főnökét, Karácsony Gergelyt cáfolta meg, aki korábban a Népszavának határozottan tagadta ezt, és perrel fenyegetőzött.

Tiltakozás és botrány a Fővárosi Közgyűlés ülésén

A Fővárosi Közgyűlés idei utolsó ülésén Anonymus-maszkos tüntetők lepték el a budapesti Városházát. A tiltakozók a városvezetés korrupciógyanús ingatlan-ügyleteire emlékeztettek: a közelmúltban kiszivárgott hangfelvételekből származó idézeteket tartottak a magasba.

MTI/Kovács Attila

Egy magát Anonymusnak hívó álarcos alak hetek óta közöl olyan hangfelvételeket, amiken a Városháza emberei és a baloldalhoz köthető üzletemberek egyebek mellett a Városháza épületének lehetséges eladásáról egyeztettek, de szóba került az is, hogy a Karácsony Gergely vezette önkormányzatnál jutalékos rendszerben működnek az ingatlanértékesítések.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még