logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Ön szerint miért akarja Márki-Zay Péter eltörölni a minimálbért?

| Szerző: hirado.hu
Nem feltétlenül tartja szükségesnek a minimálbért – erről beszélt a közösségi oldalára feltöltött videójában a baloldal miniszterelnök-jelöltje. Januártól történelmi emelést hajt végre a kormány. A minimálbér eléri majd a 200 ezer forintot. Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje azonban minimálbér-ellenes kampányba kezdett. Miközben szövetségesei még néhány hete is magasabb minimálbért követeltek a kormánytól. Ma ebben a témában kérdezzük olvasóinkat.

 


Ön mit szól hozzá? A hirado.hu és a Kossuth Rádió Jó napot, Magyarország! című műsorának napi, közös szavazásán ezúttal azt kérdezzük olvasóinktól, hogy szerintük miért akarja Márki-Zay Péter eltörölni a minimálbért. A délután 16 óra 10 perckor kezdődő adásban telefonon oszthatják meg véleményüket – Telefonszám: 06 1 vagy 06/30/759-5200, sms: 06/30-90-00666 –, a hirado.hu oldalán szavazatot adhatnak le, a Kossuth, valamint a hirado.hu Facebook-oldalán pedig kommentben mondhatják el, hogy mit gondolnak napi témánkról.


Magasabb bérek, magasabb szociális juttatások, több megtakarítás a családoknál, nagyobb költekezési lehetőség – ezáltal pedig a GDP emelkedése – csak néhány azokból a jótékony hatásokból, amiket szakértők szerint a minimálbér emelése kivált. Januártól történelmi emelést hajt végre a kormány. A minimálbér eléri majd a 200 ezer forintot. Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje azonban minimálbér-ellenes kampányba kezdett. Miközben szövetségesei még néhány hete is magasabb minimálbért követeltek a kormánytól.

Kapcsolódó tartalom

Nagyjából két és fél millió embert érint a minimálbér és a garantált bérminimum 20-20 százalékos emelése. Amíg a minimálbér 2009-ben 71 500 forint volt, januártól 200 ezerre emelkedik. A szakmunkás minimálbér pedig a 2009-es 87 000 forinthoz képest eléri a 260 ezer forintot. Vagyis, a legkisebb bérek nagyjából 3 szorosára emelkednek a 2010 előtti szinthez képest. Ennek köszönhetően például jövőre a minimálbér magasabb lesz, mint a Gyurcsány–Bajnai-korszakban az átlagbér volt.

A címlapfotón: Márki-Zay Péter a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Ajánljuk még