logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Hollik: Százezrek fizetését sodorná veszélybe a baloldal a minimálbér megszüntetésével

Több százezer ember fizetését sodorná veszélybe a baloldal választott vezetője a minimálbér megszüntetésével – mondta Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója szombaton az MTI-hez eljuttatott videonyilatkozatában.

Hollik István szerint Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt kijelentése, amely szerint nem tartja feltétlenül szükségesnek a minimálbért, azt jelenti, hogy meg akarja azt szüntetni. Ezzel pedig veszélybe sodorná annak a több százezer embernek a fizetését, aki minimálbért vagy éppen garantált bérminimumot keres – mondta.

Hozzátette: a minimálbér az a törvényben meghatározott legkisebb munkabér, amelyet minden, teljes munkaidőben dolgozó munkavállalónak köteles megadni a munkaadó.

E törvényi kötelesség megszüntetésével a baloldal „kiszolgáltatná a dolgozó embereket a vállalatoknak, a nagy multiknak” – közölte. Hollik István a magyar emberek, a vállalkozások és a kormány 12 év alatt elért közös eredményének nevezte, hogy 73 500 forintról 2022-re bruttó 200 ezer forintra emelkedik a minimálbér.

Ez közös eredmény, sok munka van benne” – fogalmazott, hozzátéve, a baloldal miniszterelnök-jelöltje azzal, hogy megszüntetné a minimálbért, ezeket a közös eredményeket veszélyeztetné. „Ne hagyjuk neki!” – tette hozzá.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még