logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Orbán Viktor: Életveszélyes kísérletbe fogtak a bevándorláspárti erők

| Szerző: hirado.hu
A kormányfő a hazánkat érintő brüsszeli ügyekről is szót ejtett a szokásos péntek reggeli rádióinterjúban.

Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elmondta, hogy hosszú hónapok óta „szervezkednek” az európai pártokkal Brüsszel bevándorláspárti politikája ellen. Ezek a pártok, köztük a magyar kormányzó párt is úgy látja, hogy a családokat kell segíteni, nem pedig a migránsokat, és ebben szeretnének változást elérni Brüsszelben. A következő ilyen találkozó jövő év elején Spanyolországban lesz.

A cél, hogy hosszabb távon legyen egy nagy, stabil, bevándorlásellenes és családokat támogató európai pártközösség. A pártok nagy szervezetek, és ha valamit meg akarnak valósítani, ha megindulnak, akkor az sikerülni fog.

Ma az Európai Parlamentben ülő pártok többsége támogatja a bevándorlást. A kormányfő elmondta: „Azt akarjuk, hogy hosszú távon, tehát nemcsak a következő évben, hanem ha kell évtizedekre legyen végre

azon európai embereknek is hangja, méghozzá döntést befolyásoló erejű hangja, akik – függetlenül attól, hogy franciák, németek vagy magyarok – nem akarják, hogy Európából bevándorlókontinens legyen,

a saját hazájukat nem akarják átalakítani bevándorlóországgá, viszont szeretnék, ha támogatást kapnának a családok ahhoz, hogy minél több gyermeket felnevelhessenek.”

A cél, hogy meghatározó erővé váljanak, és a segítséget vigyék oda, ahol baj van, ne pedig a bajt importálják be Európába.

Életveszélyes kísérletbe fogtak a bevándorláspárti erők

A brüsszeli bevándorláspolitika minden tagállamban vitákat gerjeszt, és egymással szemben állnak a bevándorláspártiak és bevándorlásellenesek. Magyarország ebben a tekintetben speciális ország, hiszen

nálunk az emberek népszavazással dönthettek a kérdésben, és most Franciaországban is hasonló törekvések vannak.

A magyarok népszavazási eredménye azt mutatja, hogy az emberek a Brüsszellel szembeni álláspontot képviselik. Az Európai Unió bevándorlási szabályait még a békeidőkben, a nagy migránsinvázió előtt alkották meg.

Az elitek nyugaton úgy gondolták, hogy a bevándorlás jó dolog, és ennek mentén alkották meg a szabályokat. Most egy kísérletbe fogtak, azt gondolták, hogy jobb ország kerekedik ki abból, hogy összekeverik a különböző népeket, és ez zajlik ma is.

A magyarok azt gondolják, hogy egy ilyen kísérletbe belefogni életveszélyes. És igazuk van, mert ha a kísérlet rosszul sül el, nem lehet visszacsinálni.

Tehát, ha rossz az előfeltételezés, abból egy olyan eredmény születik, amit nem akartunk – terrorcselekmények történnek, a közbiztonság leromlik, vagy az odaérkezők nem akarnak dolgozni, iszonyatos szociális kiadásokat kell majd eszközölni, a munkahelyek veszélybe kerülnek – rengeteg olyan kérdés van, amit nagyon nehéz előre látni, és ilyenkor kell a józan észre hallgatni.

A kép illusztráció (Fotó :MTI/AP/BelTA/Leanyid Scseglov)

A jelenlegi magyar szabályozás szemben áll a brüsszeli szabályozással, és erről dönt az Alkotmánybíróság, hogy az unió által meghatározott bevándorlási szabályok elsőbbséget élveznek-e a magyarországi joggal szemben.

Hét-nyolc olyan ország alkotmánya már szembekerült a brüsszeli bürokratákkal. A németeknek is voltak ilyen vitáik, ahogy a lengyeleknek is. A magyar kormány azt az álláspontot fogja képviselni Brüsszelben, hogy meg kell változtatni az ottani bevándorlási szabályokat.

Egyre inkább az az álláspont nyer teret, hogy a nemzetállamokhoz kell alkalmazkodnia Brüsszelnek, nem pedig fordítva. „Az Alkotmánybíróság döntése ha ma a népszavazás irányát folytatja, akkor az azt jelentheti, hogy a fizikai határzár mellé egy nagyon erős jogi határzárat is fölépít az Alkotmánybíróság. Egy jogi kerítést”  – fogalmazott Orbán Viktor.

A német baloldali kormány megnehezítheti a dolgokat

Lehetőség mindig van a változtatásra, és a magyar kormány dolga, hogy kiálljon a nemzeti érdekekért. A német kereszténydemokratákkal a bevándorlás kérdésében komoly viták zajlottak, és a most felállt baloldali koalícióval még komolyabb viták várhatók. A kormányfő felhívta a figyelmet arra, hogy ez a német baloldali kormány beleírta a programjába, hogy Németország egy bevándorlóország.

„A magyarok érdekéért kiállni, Magyarország érdekeit képviselni, Magyarországot első helyre tenni a jövőben Brüsszelben nehezebb lesz, mint eddig volt. Na de mikor volt könnyű? Sose. Ezt a munkát csinálni kell”

– zárta az interjút a miniszterelnök.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még