logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Ostobák, gombák, aberráltak – Márki-Zay Péter nem először sértegeti a választókat

Tovább támadja a Fidesz politikájának támogatóit Márki-Zay Péter. A baloldal miniszterelnök-jelöltje szerint ugyanis „csak az aberrált fideszesek” agyszüleménye, hogy a rezsicsökkentéssel kapcsolatban azt mondta volna, hogy az emberek kevesebbszer fürödjenek. Márki-Zay Péter nem először sértegeti a választókat: korábban sötétben tartott, trágyával táplált gombákhoz hasonlította a rezsicsökkentés támogatóit, és végtelenül ostobának nevezte azokat, akik elhiszik, hogy a Fidesz migrációellenes – hangzott el az M1 Híradójában.

Beteges hajlamú gondolkodásra vall a gyermekvédelmi népszavazás négy kérdése a baloldal miniszterelnök-jelöltje szerint. Márki-Zay Péter egy hete Makón, egy lakossági fórumra igyekezve az M1-nek azt mondta: Szerinte az LMBTQ-lobbi kiskorúakat célzó propagandája nem valós, ezért el sem fog menni a referendumra. A baloldal miniszterelnök-jelöltje itt azonban nem állt meg a véleményformálásban:

„…én ezeket az aberráltakat le akarom váltani a választáson…”

A becsmérlő minősítés olyannyira megtetszhetett Hódmezővásárhely polgármesterének, hogy szűk körű hallgatósága előtt többször is ezzel igyekezett lejáratni politikai riválisait: „…az, hogy ilyen javaslatok megszülettek, azok azokat az aberrált fideszeseket minősítik…”

Néhány nap elteltével – csakhogy magát mentegesse – Márki-Zay Péter újra elővette sértő kifejezését Kiskundorozsmán, ekkor az általa oly sokat bírált rezsicsökkentés kapcsán: „Én sosem mondtam olyan ostobaságot – az megint csak

az aberrált fideszeseknek a fantáziaszüleménye –, hogy kevesebbszer fürödjenek, meg a nagycsalád menjen kisautóval, ilyen ostobaságokat csak az aberrált fideszesek találtak ki.”

Pedig épp a baloldali politikus volt az, aki már korábban is sajátos javaslatokkal állt elő a rezsicsökkentés kapcsán. Annak ellenére, hogy azt a magyar lakosság jelentős többsége támogatja.

Egy néhány napja nyilvánosságra került videóban pedig még ennél is tovább ment. Ebben a hódmezővásárhelyi polgármester a rezsicsökkentés támogatóit trágyával táplált gombákhoz hasonlította: „Ez olyan, mint a migráció, ezzel meg lehet nyerni egy választást. Addig, amíg

az embereket sötétben tartjuk és trágyával etetjük,

ahogy mondják Amerikában, hogy úgy tartanak, mint a gombát, sötétben tartanak és trágyával táplálnak. Addig, amíg a választókat úgy tartjuk, mint a gombát, addig a rezsicsökkentéssel, a migránsozással és a többivel lehet választást nyerni.”

Márki-Zay Péternek ez sem volt elég. A migráció kérdésével kiegészítve újabb jelzőt talált arra, hogy mit is gondol a kormánypárti szavazókról:

„Most már a kormánypárti szavazók nemcsak gombák, hanem ostobák is.

Azok, akik elhiszik, hogy a Fidesz bevándorlásellenes, azok végtelenül ostobák.”

Márki-Zay Péter mindezek ellenére úgy tesz, mintha a verbálisan elhangzó sértő megjegyzései el sem hangzottak volna.

Szerdán ugyanis arról posztolt, hogy „erőszakmentesen kell radikálisnak lennünk”. Azt is írta: Gandhi a jelképe. Majd hozzátette: ez az a keresztényi minta, amit követünk. Ehhez is kell tartanunk  magunkat.

 

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még