logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Novák Katalin: Családtámogatási kalkulátort indított a kormány

A családtámogatások „dzsungelében” az eligazodást segítő webes családtámogatási kalkulátort hozott létre a kormány – jelentette be a családokért felelős tárca nélküli miniszter szerdán videonyilatkozatban a Facebook-on.

A kalkulátor segít megbecsülni, hogy milyen támogatásra jogosult egy-egy család, illetve ez mennyi pénzt jelent számukra – közölte Novák Katalin. A politikus felidézte, hogy a kormányzat az elmúlt évtizedben számos, a családokat segítő intézkedést fogadott el.

A többi között, ilyen a babaváró támogatás, a csok, a hitelelengedés, vagy az otthonfelújítási támogatás – sorolta. Mivel mára nehéz eligazodni a sokféle támogatás között, ezérért döntöttek úgy, hogy elindítják a családtámogatási kalkulátort – tette hozzá.

A webes felületen – folytatta – néhány, az alapvető életkörülményekre vonatkozó adatot kell megadni. Például, hogy házasságban élnek-e, van-e gyermekük, ha van akkor mennyi idős, illetve ha több van, ők mennyi idősek. A kalkulátor pedig, ezek alapján megadja a segítséget a családtámogatások igényléséhez.

Hozzáfűzte: abban bízik, hogy a családtámogatási kalkulátornak köszönhetően érthetőbbé válik a családtámogatások összetett magyarországi rendszere.

A támogatásokat igénybe is tudják venni és ennek köszönhetően még jobb körülmények között tudják nevelni gyermekeiket, vagy várni a megszülető kisbabát” – fogalmazott a videonyilatkozatban Novák Katalin. A bejegyzésből az is kiderül, hogy a kalkulátor melyik webcímen érhető el.

A címlapfotó illusztráció.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még