logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A falusiakat is sértegeti Márki-Zay Péter

| Szerző: hirado.hu
Fel kellene világosítani a falusi, tudatlan embereket – erről beszélt a baloldal miniszterelnök-jelöltje vasárnap a közösségi oldalán. Márki-Zay Péter szerint 2018-ban a baloldal azért bukta el a választásokat, mert nem magyarázták el a falusi tudatlanoknak, hogy a kormánypártok hozzák be a bevándorlókat – számolt be az M1 Híradója.

„Ha a pesti, belpesti liberálisoknak az érzékenységét venném figyelembe, akkor ezt a választást már most elbuknánk. Ugyanúgy, ahogy ’18-ban is elbukták azok, akik nem tartották fontosnak, hogy felvilágosítsák a falusi, egyszerű, tudatlan embereket arról, hogy ki hozza be a migránsokat”

– mondta közösségi oldalán Márki-Zay Péter.

Az Origo szerint a baloldal miniszterelnök-jelöltje minden hétvégén kiválaszt egy társadalmi csoportot, melyet aztán vérig sért.

Nagy botrányt kavart Márki-Zay Péter korábbi nyilatkozata is, miszerintaddig, amíg az embereket sötétben tartjuk és trágyával etetjük, ahogy mondják Amerikában, hogy úgy tartanak, mint a gombát, sötétben tartanak és trágyával táplálnak. Addig, amíg a választókat úgy tartjuk, mint a gombát, addig a rezsicsökkentéssel, a migrációzással és a többivel lehet választást nyerni.

Kapcsolódó tartalom

Márki-Zay Péter a 2018-as hódmezővásárhelyi kampányban még vitatta, hogy lenne tömeges migráció. A politikus egy lakossági fórumon beszélt arról, hogy szerinte a migráció veszélyeivel a kormány csak hergeli az embereket, és nem kell félni a bevándorlóktól, mert az érkezők nem bántanak senkit: „A legnagyobb veszélyt én nem abban látom, hogy itt tömegével jönnének a migránsok, hál’ istennek nem ismerek senkit, akit bántottak volna” – mondta Márki-Zay Péter.

Idén nyáron azonban már arról beszélt a baloldal miniszterelnök-jelöltje  – látva Bécs utcáit –, hogy valóban sok a migráns, de szerinte nem az a baj, hogy itt vannak Európában, hanem az, hogy nem elég aktív az integrációjuk.

„Nekünk az a fontos, hogy egy befogadó, szeretetteljes társadalom legyünk, ahol ezek az emberek magyarrá válnak, legkésőbb egy-két generáció múlva” – nyilatkozta a baloldal miniszterelnök-jelöltje.

Gyurcsány Ferenc ezeket a mondatokat már a migránsválság kezdete óta hangoztatja. A volt miniszterelnök szerint „Magyarország igenis, nemcsak, hogy képes befogadni messziről jött embereket, de jól is jár, jól is járna nagyon sokakkal”.

Márki-Zay Péter legutóbbi videójában azt is próbálta bizonygatni, hogy ő vezeti a baloldal kampányát, nem Gyurcsány Ferenc DK-elnök. Szerinte olyan kampány kell, amit – mint fogalmazott – a tudatlan, egyszerű falusi emberek is megértenek – „és igen, ez az én döntésem” – tette hozzá.

Ajánljuk még