logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Orbán Viktor: Ha a gyermekvédelmi törvény nem lenne fontos, akkor Brüsszel nem indítana ekkora támadást az ügyben

A népszavazás egyszer már bevált, hiszen a migráció ügyében Brüsszel szinte legyűrt bennünket, de a voksolással pozícióinkat megerősítettük – fogalmazott Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában péntek reggel. A miniszterelnök szerint az nem fordulhat elő, hogy elküldjük a gyerekeinket kötelezően iskolába, és ott mindenfajta aktivisták az élet fontos kérdéseiről – például arról, hogy hogyan kell belenőni a szexuális nagykorúságba – mindenfajta eszméket, ideákat meg életmódokat népszerűsítenek, amivel szülőként nem értünk egyet.
A beszélgetés vonatkozó részét itt hallgathatja vissza.

 

A parlament megszavazta a gyermekvédelmi népszavazást. Azonban a baloldal nem vett részt a szavazáson Az Európai Bizottság pedig a kezdetektől fogva tiltakozik ez ellen a törvény ellen. A Velencei Bizottság nem tartotta jogi értelemben összeegyeztethetetlennek ezt a jogszabályt a közösségi joggal, az Európai Bizottság viszont folyamatosan támadja ezért a magyar kormányt.

Kapcsolódó tartalom

A nemzetközi szervezetek mondhatnak, amit akarnak, a saját gyerekeink nevelése ügyében nekünk megvan a magunk véleménye – hangsúlyozta a miniszterelnök, majd hozzátette: nem szeretné, ha a Velencei Bizottság, az Európai Bizottság vagy akárki beleszólna abba, hogy mi magyarok, hogyan neveljük a gyermekeinket.

Ehhez pedig kell néhány dolgot rögzíteni, hogy ebben a nemzetközi vitában az ember kiigazodjon. A kormányfő kiemelte: fontosnak tartja, hogy a gyerekei magyarok legyenek, és fontosnak tartja azt is, hogy ne csak ő gondolja ezt így, hanem minél több magyar úgy vélekedjen, hogy fontos, hogy a gyerekei magyarok legyenek, vigyék tovább a kultúránkat.

A kormányfő szerint ugyanis jogunk van ahhoz, hogy így gondolkodjunk a saját életünkről, a gyerekeink életéről, meg így gondolkodjunk a hazánkról.

Orbán Viktor azt is elmondta, hogy Nyugat-Európában van egy hullám, amely egész egyszerűen nem tartja tiszteletben a szülőknek azt a jogát, hogy „a gyermekek emberré nevelése” – ideértve a szexuális nevelését is – a szülőknek a kizárólagos joga.

Tehát az nem fordulhat elő, hogy elküldjük a gyerekeinket kötelezően iskolába, és ott mindenfajta aktivisták az élet fontos kérdéseiről – például, hogy hogyan kell belenőni a szexuális nagykorúságba – mindenfajta eszméket, ideákat, meg életmódokat népszerűsítenek, amivel én, mint szülő nem értek egyet – emelte ki a kormányfő.

A szülőknek a saját gyermekeink neveléséhez való joga ezekben a kérdésekben minden mást megelőz: Brüsszelt és a Velencei Bizottságot is – tette hozzá.

Közölte, hogy Magyarországon e kérdésben azért lesz népszavazás, mert óriási nemzetközi nyomás alatt vagyunk. A kormány pedig nem tudja egyedül megvédeni a magyarok érdekét, csak akkor, hogyha a magyarok fölsorakoznak, és együtt védjük meg Magyarország érdekét.

Ha a gyermekvédelmi ügy nem lenne fontos, akkor az Európai Unió – a pénzügyi zsarolást is ideértve – nem akarna bennünket rávenni, hogy a gyermekvédelmi törvényt helyezzük hatályon kívül

– világított rá Orbán Viktor.

Ha ez nem egy fontos ügy, akkor miért zsarol bennünket az Európai Unió? Ha ennek nincsen jelentősége, akkor Brüsszel miért akarja rákényszeríteni a magyarokat, hogy egy gyermekvédelmi törvényt helyezzünk hatályon kívül? – tette fel a kérdést, majd elmondta, azért mert fontos, terveik vannak Magyarországgal: azt a nyugat-európai kultúrát, amely beengedi az iskolákba az úgynevezett LMBTQ-aktivistákat, azt elvárják tőlünk is. Mi pedig ennek állunk ellen.

A címlapfotón: Orbán Viktor miniszterelnök (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Ajánljuk még