logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Városháza-ügy: Bajnai megtagadta a részvételt a vizsgálóbizottság munkájában

| Szerző: hirado.hu
Láng Zsolt, a Fidesz fővárosi frakcióvezetője az ATV szerda esti adásában beszélt a Városháza-ügyről.

Mint ismeretes, a fővárosi vezetés vizsgálóbizottságot állított fel a Városháza-ügy feltárására. A javaslatot Láng Zsolt nyújtotta be, amit a főváros balliberális vezetése elfogadott azzal a kitétellel, hogy az ügyben érintett Bajnai Gordont nem kérdezhetik meg.

Láng Zsolt elmondta: Karácsony Gergely egy hónapja, a botrány kirobbanása óta folyamatosan terel. Felidézte, hogy a főpolgármester először fake news-nak minősítette az Index által kirobbantott ügyet, most mégis vizsgálóbizottság áll fel az ügyben, bár ez is úgy, hogy mindösszesen két hetük van feltárni a Városháza-ügyet, és különböző feltételeket szabtak.

Láng Zsolt a műsorban bemutatta az előterjesztést is. Elmondta, hogy a vizsgálóbizottságot miért szükséges felállítani: a Városháza eladásáról szóló tanulmány, az ügyben érintett személyek szerepe és a hangfelvételeken szereplő személyek szerepe miatt.

A baloldali módosító ezzel szemben kötelező előírásokat tartalmaz, azaz meghatározza, hogy mit és hogyan vizsgálhatnak. A módosítóban le van írva, hogy az vizsgálható, hogy Berki Zsolt kikkel találkozott, Gansperger Gyulának milyen állítólagos fideszes kötődései vannak, és hogy a hangfelvételeket az orosz dezinformációs kampánymódszerekkel készítették-e.

Láng Zsolt nem tartja szerencsésnek, hogy

Bajnai Gordon visszaküldte az idézést, amit küldtek neki, tehát az exminiszterelnök megtagadta a vizsgálóbizottság munkájában való részvételt.

Gansperger Gyula és Bajnai Gordon az Anonymus által közzétett fotón
Fotó: Anonymus

A Fidesz fővárosi frakcióvezetője szerint mindenkinek, így Karácsony Gergelynek is érdeke, hogy ebben a súlyos ügyben mindenki tisztán lásson, és kiderüljön, mi is zajlik a Városháza körül.

A politikus annak kapcsán, hogy a decemberi közgyűlésre beszámolási kötelezettsége van a bizottságnak, azt mondta, hogy magának az ügyrendnek az áttekintése két hét, tehát súlyosan korlátozza a bizottság hatékonyságát a szoros határidő. Láng Zsolt abban bízik, hogy a közgyűlés meghosszabbítja a vizsgálati időt, „hacsak nincs ott a baloldali többségű vezetésnél az ítélet”.

„Nem tudom, mit szeretnének ezek a fiúk, őszintén mondom. Polgármesterek ülnek most bent ebben a bizottságban a baloldalról, de eddig még semmi mást nem tettek, mint folyamatosan ilyen visszatámadásban vannak,

ahelyett, hogy partnerként ők is azt mondanák, hogy igen, nekünk is baloldali polgármesterekként fontos az, hogy kiderüljön, hogy nincs ilyen ügy a fővárosban” – fogalmazott Láng Zsolt.

A frakcióvezető hangsúlyozta, ez nem a Fidesz kérése, hanem mindenki számára fontos, hogy ez az ügy fel legyen tárva.

Emlékeztetett, hogy

Karácsony a fake news-ozás után elmondta, hogy 2020 novemberében eléjük került egy tanulmány, majd arról döntöttek, hogy nem adják el a Városházát. Ehhez képest jött egy felvétel, ami 2021 májusában készült, amelyben arról tárgyal a fővárosi vagyonkezelő, hogy értékesítik az ingatlant.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még