logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Gulyás Gergely: Aki úgy gondolja, hogy a gyermekeket verni és bántalmazni lehetséges, az nem csoda, hogyha egy gyermekvédelmi törvényt ellenez

| Szerző: hirado.hu
Aki a baloldal újfajta álláspontját képviselve úgy gondolja, hogy a gyermekeket verni és bántalmazni lehetséges, és még akár helyesnek is tekinthető, az nem csoda, hogyha egy gyermekvédelmi törvényt ellenez – reagált Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón Márki-Zay Péter kijelentésére, miszerint ő azonnal megszüntetné a gyermekvédelmi törvényt.

Ahogy arról korábban a hirado.hu is beszámolt: Márki-Zay Péter nem akar válaszolni a népszavazás „ostoba” kérdéseire. A baloldal miniszterelnök-jelöltje az M1 riporterének beszélt erről azok után, hogy az Országgyűlés elrendelte a népszavazás kiírását.

A politikus leszögezte, hogy ha hatalomra kerül, akkor eltörli a gyermekvédelmi törvényt. A baloldal miniszterelnök-jelöltje továbbá elmondta, hogy egyszerűen nem hajlandó voksolni a gyermekvédelmi népszavazáson, és el se megy rá

Kapcsolódó tartalom

Az Országgyűlés kedden rendelte el a gyermekvédelmi törvény elfogadása után kezdeményezett népszavazást. Az erről szóló határozat szavazásán a kormánypárti képviselők mellett csak néhány független képviselő vett részt, az ellenzéki frakciók nem voksoltak.

Az országgyűlési határozat négy kérdést tartalmaz, ezek a következők:

  • „Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak?”
  • „Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?”
  • „Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?”
  • „Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?”.

A parlament november 9-én változtatott az országos népszavazás eljárásán ellenzéki kezdeményezésre, egyhangúlag. Ez teszi lehetővé, hogy népszavazás akár országgyűlési, európai parlamenti vagy önkormányzati választással egyszerre is tartható. Eltörölték ugyanis azt a korlátot, miszerint referendum nem tűzhető ki az ezen választásokat megelőző és követő 41 napon belüli időpontra.

Kapcsolódó tartalom

A címlapfotón: Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Ajánljuk még