logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Magyar Nemzet: Több százmilliós haszonra tehetett szert a fővárosi ingatlanmutyi egyik vevője

| Szerző: hirado.hu
Az úgynevezett jutalékos rendszerben működtetett fővárosi ingatlanmutyi egyik szereplője rögtön dupla áron próbált túladni egy 256 millió forintért megvásárolt telken. Anonymus legújabb felvételén az álarcos alak 13 olyan ingatlant nevezett meg, amelyeken fű alatt adhatott tovább a főváros. Az Istenhegyi úti 844 négyzetméteres telek is korrupciós módon cserélhetett gazdát – számoltak be róla a Magyar Nemzet honlapján.
Az Istenhegyi út 62. szám alatti beépítetlen terület (Fotó: Google Maps)

Az eladónak és a vevőnek is busás hasznot hozhatnak a korrupciós tranzakciók, amik az úgynevezett jutalékos rendszerben működő fővárosi ingatlanmutyiban kerülnek megkötésre.

Az Anonymus által közzétett hangfelvételekből már korábban kiderült, hogy a mások mellett Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes közreműködésével üzemelő rendszerben a vételár 10 százalékát kitevő jutalékért – vagyis csúszópénzért – egyénre szabott pályázatokat írnak ki több százmilliós, illetve több milliárdos ingatlankora. A kért összeget kéz alatt leszurkoló pályázó így teljesen biztosra veheti, hogy ő nyeri el az ingatlan vételi jogát.

A Magyar Nemzet cikke szerint azonban most az derült ki, hogy a korrupciós módon megszerzett ingatlanokat akár többszörös áron értékesíthetik tovább.

Kedden reggel Anonymus újabb felvételt hozott nyilvánosságra, amelyben 13 olyan ingatlant nevezett meg, amelyet a főváros által feltételezhetően áruba bocsátott.

Ezek egyike a XII. kerület, Istenhegyi út 62., amely egy 844 négyzetméter területű „kivett beépítetlen terület”.

A cikkben továbbá azt is leírják, hogy a főváros honlapja szerint a Nagy-Verecke Property Kft. vette meg az ingatlant bruttó 256 és félmillió forintért. Nem sokkal azután, hogy 2020 október 16-án a cég neve került a tulajdoni lapra, több mint a vételár duplájáért kezdték el árulni az ingatlant.

A Magyar Kérfarkú Kutyapárt szúrta ki, hogy idén januárjában a telket 1,5 millió euróért akarták tovább értékesíteni, ami akkori árfolyamon mintegy 540 millió forintot tett ki. Hogy végül elkelt-e az ingatlan, illetve, hogy mennyit fizettek érte, azt nem tudni, ugyanis Magyarországon a magánszereplők közti ingatlan eladások szerződései nem nyilvánosak.

A Nagy-Verecke Property Kft.-ről azt tudni, hogy 2019 februárjában alapították, s fő tevékenysége a saját tulajdonú ingatlan adásvétele. A cég székhelye jelenleg a II. kerületi Gárdonyi Géza út egyik házának pincéjébe van bejegyezve.

A cég nettó árbevétele 2019-ben és 2020-ban is nulla forint volt, vagyis addig nem végzett érdemi tevékenységet. A Kft. jegyzett tőkéje a kezdeti 3 millió forintról 2020.12.18-án közel 90-szeresére, 259,5 millió forintra ugrott.

Az elképesztő tőkeemelés mértéke megegyezett a fővárosi önkormányzat által eladott ingatlan vételárával. A cég tulajdonosa a Redimmocorp Ingatlanfejlesztő Zrt., amelynek vezérigazgatója egyben a Nagy-Verecke Kft. ügyvezetője is. A Redimmocorp egyébként Pálos Titusz Zoltán ingatlanmogul érdekeltségébe tartozik.

Érdekes lehet számodra:

A címlapfotón: az Istenhegyi út 62. szám alatti beépítetlen terület (Fotó: Google Maps)

Ajánljuk még