logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Etikai eljárást kezdeményezett Jakab Péter és kabinetfőnöke ellen, kizárták a pártból

| Szerző: hirado.hu
Szabó Balázs több mint fél éve várt, hogy döntsenek, végleg kizárják-e a pártból. Végül november 24-én, épp aznap, amikor eljárást kezdeményezett a pártelnök ellen, megkapta a kizárását fenntartó határozatot.

A Mandiner információi szerint Szabó Balázs újpesti önkormányzati képviselőt ténylegesen kizárta tagjai közül a Jobbik. Úgy tudjuk, az erről szóló, Jakab Péter, a Jobbik elnöke által aláírt határozatot a politikus részére november 24-én délután küldte el a párt. Ezzel a Jobbik elnöksége helyben hagyta a párt etikai testületének korábbi határozatát, amelyben kizárják a politikust.

Mindez azért érdekes, mert ezen a napon egyéb lényeges, mindkét említett szereplőt érintő esemény is történt:

Szabó Balázs, aki korábban az újpesti alapszervezet tagja volt, egy szintén kerületi Jobbik-taggal együtt etikai eljárást kezdeményezett Jakab Péter, és kabinetfőnöke, Molnár Enikő ellen,

azt követően, hogy a bulvársajtóban olyan cikkek jelentek meg róluk, amelyek arra utalnak, hogy a politikus és munkatársa között több van, mint egyszerű munkakapcsolat. Jakab tagadta, hogy bármi is lenne kettejük között munkakapcsolaton kívül, és közölte perelni fog. Állítása szerint a kabinetfőnökével baráti a viszonya, hisz 2016 óta együtt dolgoznak.

(forrás: Bors)

Jakab Péter feltételezett szeretőjéről a Bors további információkat osztott meg. A lap értesülései szerint Molnár Enikőt „Főtitkárnőnek” nevezik. A korábban BKV-ellenőrként dolgozó hölgy sajtóértesülések szerint élet és halál ura (úrnője) a pártban.

Szabó és egy társa közösen kezdeményezte az etikai eljárást. Szabó Balázsék beadványukban úgy fogalmaztak, a párttagságot, valamint a választókat tájékoztatni kell arról, hogy

  • „Jakab és Molnár viszonya alkalmas-e a Jobbikba vetett bizalom megingatására (legyen az a tagság vagy a választópolgárok bizalma)?
  • ki a tulajdonosa és ki bérli az ügyben felmerült Csóka utcai lakást, és kitől, milyen jogcímen, mióta, mennyiért bérlik azt?
  • Jakab Péteren és Molnár Enikőn kívül név szerint kik és milyen célra használták az ingatlant az elmúlt hónapokban?
  • mi Molnár Enikő lakcímkártyája szerint a bejelentett állandó lakcíme és tartózkodási helye?
  • miért töltött éjszakákat Jakab Molnár Enikő »munkalakásán« akkor, amikor a szóban forgó Csóka utcai lakástól néhány perc távolságra, a Fraknó utcában van saját, bérelt lakása?”

Már korábban is ki akarták zárni

A Jobbik még februárban felfüggesztette Szabó Balázs párttagságát, később pedig etikai eljárást indítottak vele szemben, miután kiderült, hogy egy korábban a pártból kilépő volt országgyűlési képviselővel együtt magánrepülővel választási megfigyelés céljából Afrikába utaztak. Szabót felszólították, hogy mondjon le tisztségeiről de ő ezt nem tette meg, és fellebbezett a döntés ellen.

A Jobbik alapszabálya értelmében etikai és fegyelmi ügyekben első fokon a párt Etikai és Fegyelmi Bizottsága, másodfokon pedig az Országos Elnökség dönt. Szabó Balázst az etikai testület elé idézték, később pedig kizárták a pártból. Ezt követően a döntés felülvizsgálatát kérte, azonban állítása szerint semmilyen értesítést nem kapott az ügy állásáról, egészen november 24-ig.

A Mandiner szerint a Szabó Balázs kizárását helyben hagyó határozatot Jakab Péter írta alá, november 18-i keltezéssel, és a Jobbik november 24-én délután email-ben küldte el a politikus részére.

A lap megkereste Szabót, aki elmondta:

fontolgatja, hogy bíróságra vigye-e kizárásának ügyét.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még