logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Törés a Jobbikban? Etikai eljárás indulhat Jakab Péter ellen

| Szerző: hirado.hu
Az eljárást megindító dokumentum szerint a Jobbikban már egy éve tudnak róla, hogy a pártelnök és kabinetfőnöke élettársi kapcsolatban él, ráadásul egy olyan lakásban, amit a gyanú szerint a párt bérel nekik.

A Jobbik újpesti alapszervezete kezdeményezett vizsgálatot Jakab Péter ellen – írja a Bors.

Jakab Péter nemcsak a családját, a feleségét, de a pártját is kínos helyzetbe hozta, a Jobbik újpesti szervezete vizsgálatot kezdeményezett a pártelnök ellen. A Bors megszerezte az etikai eljárást kezdeményező iratot, amit Szabó Balázs és Veres András, a Jobbik újpesti alapszervezetének tagjai írtak alá.

A beadványból megdöbbentő dolgok derülnek ki, eszerint a pártban már hosszú hónapok óta tudnak arról, hogy a pártelnök és kabinetfőnöke között nem csupán munkakapcsolat áll fenn, és hogy egy lakásban élnek Budapesten.

A párt vezetői tudni akarják, hogy

– magánügy vagy a közösséget és választókat érintő politikai ügy-e az, hogy a párt elnöke házasságon kívüli kapcsolatot tart fenn?

– a Jakab Péter és Molnár Enikő közötti szeretői/élettársi kapcsolat veszélyezteti-e a párt integritását, hitelességét, jövőbeni sikereit?

– kettőjük kapcsolata alkalmas-e a Jobbikba vetett bizalom megingatására (legyen az a tagság vagy a választópolgárok bizalma)?

– ki a tulajdonosa és ki bérli az ügyben felmerült Csóka utcai lakást, és kitől, milyen jogcímen, mióta, mennyiért bérlik azt, miért költi a Jobbik pártalapítványa a párt és a közösség pénzét a pártelnök szeretőjének lakására?

– Jakab Péteren és Molnár Enikőn kívül név szerint kik és milyen célra használták az ingatlant az elmúlt hónapokban?

– mi Molnár Enikő lakcímkártyája szerint a bejelentett állandó lakcíme és tartózkodási helye?

– miért tölti rendszeresen éjszakáit Jakab Péter Molnár Enikő „munkalakásán” akkor, amikor a szóban forgó Csóka utcai lakástól néhány perc távolságra, a Fraknó utcában van saját, bérelt lakása?

A vizsgálatot kezdeményezők politikai veszélyt látnak abban, hogy erre a rengeteg kérdést felvető ügyre az országgyűlési választások előtt nem sokkal derült fény. Különösen súlyosnak tartják etikai szempontból hogy Jakab Péter és eltitkolt élettársa is három-három gyermek apja illetve anyja, s hogy a közvéleményt megtévesztve, látszólag mindketten családban élnek.

A vádak bebizonyosodása esetén az eljárás kezdeményezői Jakab Péter esetében elnöki jogainak korlátozását, élettársa, a párt kabinetfőnöke esetében pedig szigorú megrovást tartanak indokoltnak.

A Bors korábban videót is közzétett Jakab Péter és Molnár Enikő (eddig) eltitkolt kapcsolatáról.

A beadvány teljes terjedelmében:

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még