logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Deák Dániel: a Városháza-ügyben egy maffiaszerűen működő ingatlanos hálózat sejlik fel

| Szerző: hirado.hu
A Városháza-ügyben egy maffiaszerűen működő ingatlanos hálózat sejlik fel, amely korrupciós eszközökkel, jutalékon keresztül biztosít forrásokat bizonyos politikusoknak. És ezt nem a Fidesz, hanem maga Bajnai Gordon állítja, amikor a nagykoalíció vizében úszkáló cápákról beszél. Eközben Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter önmaguk paródiájává váltak az ügyben tett kijelentéseikkel – véli a XXI. Századi Intézet vezető elemzője.

Vizsgálóbizottság alakul Budapesten a Városháza-eladási botrány miatt. Bár korábban Karácsony Gergely főpolgármester azt mondta, hogy nincs ügy, most már támogatta a bizottság felállítását, de például azzal a megkötéssel, hogy Bajnai Gordont nem hallgathatja meg a testület. Pedig az eddig nyilvánosságra került hangfelvételek alapján a volt kormányfő az egyik kulcsfigura lehet. Bajnai Gordon ugyanis magas rangú vezetővel egyeztetett a fővárosi ingatlanokról, ismeri a jutalékos rendszert, és tud a nagykoalícióhoz köthető cápákról.

Karácsony Gergely célja ezzel a lépéssel, hogy „leszedje a napirendről” és „szőnyeg alá söpörje” a kérdést, miközben már nem is csupán a Városháza eladásáról, hanem egy azon túlmutató, szerteágazó ügyről van szó

– reagált a fejleményekre Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője az M1 csatorna Ma reggel című adásában. Mint mondta, önmagában a tény, hogy a felállított vizsgálóbizottság három hétig vizsgálódik, miközben a legfontosabb szereplőt meg sem hallgathatják, egyértelműen jelzi, hogy a főpolgármester nem kívánja az ügy feltárását, innentől pedig inkább a több szálon is megindított rendőrségi nyomozás hozhat eredményt. Deák megjegyezte: a rendőrség csak megalapozott gyanú alapján indít nyomozást.

Az elemző rávilágított: a Városháza-ügyben egy maffiaszerűen működő ingatlanos hálózat sejlik fel, amely korrupciós eszközökkel, jutalékon keresztül biztosít forrásokat bizonyos politikusoknak. És ezt nem a Fidesz, hanem maga Bajnai Gordon állítja, amikor a nagykoalíció vizében úszkáló cápákról beszél.

Karácsony vélhetően a következő hetekben is azt szajkózza majd, hogy ő nem tud semmiről, nem hallott semmit, de magyarázatként ez már a korábbiakban is „elég kevés volt”. Nem beszélve arról, hogy a főpolgármester folyamatosan ellentmond önmagának.

Szerdán bevetették a kommunikációs csodafegyvert is: Márki-Zay Péterrel szinkronban Karácsony arról beszélt, hogy a Fidesz akarta megvenni a Városházát Putyin közreműködésével, ami leginkább annak a jele, hogy mindketten önmaguk paródiájává váltak

– mondta Deák Dániel.

 

 

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még