logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Plakáttal demonstráltak a Fővárosi Közgyűlésen

| Szerző: hirado.hu
Szórólapokat osztogattak és egy drapériát is kifeszítettek a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén. A tiltakozók a Városháza tervezett eladása ellen demonstráltak – közölte az Origo.

 

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda korábban közölte, hogy a Városháza-ügy kapcsán a rendőrségre több feljelentés is érkezett. Ezek alapján befolyással üzérkedés, csalás, vesztegetés, vesztegetés elfogadása, hivatali visszaélés és hűtlen kezelés elkövetésének gyanúja miatt indultak eljárások ismeretlen tettes ellen a fővárosi Városháza eladásának ügyében.

A Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén több demonstráló jelent meg az ülésen, és az alábbi drapériát feszítették ki az Origo beszámolója szerint. 

 

Eladó a Városháza! feliratú transzparenst mutatnak demonstrálók a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városházán  Fotó:MTI/Szigetváry Zsolt

Kedd reggel az Anonymus-maszkos alak egy újabb hangfelvételt hozott nyilvánosságra a Városháza-ügyben, amelyen nagy valószínűséggel ismét Bajnai Gordon volt miniszterelnök hallható. A felvételen jutalékos rendszerről, vagyis egyfajta korrupciós modellről beszélnek a Városháza eladásával kapcsolatosan.

A hanganyag szerint a főváros politikai viszonyairól szólva Bajnai így fogalmazott:

„Legalább két probléma van, menedzsmentszempontból. Tehát ugye ez egy hatpárti koalíció, ami egy adottság. Itt valaki megszagolja egy dealnek, egy üzletnek a lehetőségét, akkor rögtön mindenki magát akarja közvetítőként betenni. Azért, hogy aztán valami jutalékot kérhessen”

– ismertette kendőzetlen őszinteséggel a helyzetet az exkormányfő. Bajnai hozzátette azt is:

„amint híre megy egy ilyen dolognak, (…) egy ilyen koalícióban megvannak a cápák”,

majd maradva a hasonlatnál azzal folytatta: rengeteg ilyen cápa úszkál a tóban, és egy nagykoalícióban mindenkinek vannak részterületei. „Ez a realitás, ez így működik” – nyomatékosította Bajnai Gordon.

Ajánljuk még