logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Orbán Balázs: Budapest mindenkié, csak nem az embereké

| Szerző: hirado.hu
Bajnai Gordon szavait idézve, miszerint „sok a cápa a fővárost vezető baloldali koalícióban”, Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára egyenlőségjelet von a főváros vezetésének működése és a 2010 előtti országvezetés között. A politikus szerint a szocialista–liberális kormányok már akkor is a multik, a befektetők és a privatizáció oldalán álltak.
A főváros baloldali vezetése a „Budapest mindenkié” brandszerű kommunikációs szlogenjével próbálja palástolni azt az alkalmatlanságot, amit dugók, káoszos tömegközlekedés, szennyezett közterületek, rosszul megtervezett felújítások, valamint felelőtlen pénz- és vagyongazdálkodás formájában nap mint nap lehet tapasztalni Budapesten – írta közösségi oldalán Orbán Balázs.
A politikus előrevetíti: küszöbön áll az egyik legértékesebb fővárosi ingatlan tervezett eladásának ügye, azaz a Városháza-gate, amely szerinte végső soron pontosan arról szól, hogy

Budapest mindenkié, csak nem az embereké. Sőt, leginkább azé a baloldali üzleti és politikai köré, amely egyszer már eljátszotta ugyanezt a darabot. Hiszen a 2010 előtti szocialista–liberális kormányok már akkor is a multik, a befektetők és a privatizáció oldalán álltak. Elég csak a 2002 és 2010 közötti kormányok nemzeti vagyonnal való gazdálkodására néznünk, amikor 190 társaság állami tulajdonhányadát értékesítették, amiből mindösszesen 756 milliárd forint folyt be a költségvetésbe”.

Orbán Balázs posztjában emlékeztet, hogy a jelenleg a „kijáróember szerepét” alakító Bajnai Gordon volt baloldali kormányfő mondta az egyik hangfelvételen azt, hogy

sok a cápa a fővárost vezető baloldali koalícióban”, akik üzlet után szaglásznak.

Külön érdekessége a jelenlegi, már-már a maffiára jellemző működési modellt takaró ügynek, hogy a „jutalékos rendszerrel” Karácsony Gergely főpolgármester eddig nem volt hajlandó foglalkozni – hívta fel a figyelmet a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára.
Címlapfotó: MTI/Máthé Zoltán

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még