logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Nem kellett sokáig várni, hogy a Gyurcsány-párt betalálja a Momentum elnökét

| Szerző: hirado.hu
Donáth Anna meglehetősen kritikusan fogalmazott a baloldal elmúlt egy hónapban végzett munkája kapcsán, mire azonnal támadást kapott a DK felől.
Forrás: Facebook/Donáth Anna

Donáth Anna, a Momentum újonnan megválasztott elnöke volt az ATV Egyenes beszéd című műsorában élesen kritizálta Márki-Zay Pétert, a baloldal közös miniszterelnök-jelöltjét. Az EP-képviselő arról beszélt, hogy

az ellenzék vesztegeti az idejét és füstös szobákban tárgyal, ahelyett, hogy a választók problémáira keresne megoldásokat.

„Azon vagyok, hogy minél hamarabb kiderítsem, hogy mire ment el az elmúlt egy hónap. Nyilvánvalóan nem töltötték munka nélkül az elmúlt egy hónapot, hanem egy asztalnál próbáltak meg egyről a kettőre jutni. Csakhogy ez nagyon-nagyon-nagyon kevés” – fogalmazott a frissen megválasztott pártelnök.

Arra a kérdésre, hogy a baloldali pártok Márki-Zay Péterre várnak-e, hogy csináljon valamit, úgy felelt: Nyilvánvalóan, hogyha nem várnának valamire, akkor cselekednének.”

Hozzátette: „Nem tölthetünk el annyi időt és energiát, illetve az összes időnket és energiánkat egy asztalnál, hogy közben

a választóink magukra vannak hagyva.”

Donáth szerint a pártok leültek a tárgyalóasztalokhoz és ott ragadtak, ami„szükségszerű, de nem elégséges”.

Nem kellett sokáig várni, hogy a baloldalról lőjenek a Momentum elnökének részben önkritikus mondataira. Arató Gergely,

a Gyurcsány-párt politikusa szintén az ATV-ben ment neki Donáthnak, mondván, hogy az újonnan megválasztott pártelnök korábban nem volt része a Momentum vezetésének és fogalma sincs arról, hogy a baloldal mit tett le az asztalra az elmúlt egy hónapban:

„Ő ugye, aki nem volt ugye a Momentum vezetésének sem tagja és hát nyilván részben ugye elsősorban európai uniós ügyek, vagy döntő részben európai uniós ügyekkel foglalkozik,

talán még nem volt elég ideje, hogy tájékozódjon arról, akár a Momentum egyébként ebben a munkában részt vevő kollégáitól, hogy mennyi munkát végzett el az ellenzék a háttérben az elmúlt egy hónapban.”

Arató Gergely, a DK képviselője az Országgyűlés plenáris ülésén. MTI/Koszticsák Szilárd

Jól látható, hogy a DK azonnal nekiugrott Donáthnak, aki kritizálta a Gyurcsány vezette baloldalt, de

a Momentum elnöke nem kímélte Márki-Zay Pétert sem, akinek a kommunikációját is bírálta: „Az, hogy milyen eszközöket használunk, az nagyon nagy mértékben kiállít magunkról is egy bizonyítványt.”

Továbbá úgy fogalmazott, hogy „nem kell lemenni kutyába.”

A Momentum politikusa

az előválasztásról is elmondta véleményét: „Rengeteg demotivációt is okozott. Elhibázottnak tartom azt, hogy a játékszabályok a folyamatban folyamatosan változtak.

Hogy hirtelen derül ki, hogy nincsen két forduló az egyéniben, hogy emberek szívüket, lelküket beleteszik a versenybe, hogy megmutassák, hogy a jelöltünk a legjobb, aztán hirtelen vissza lesz húzva.”

Ajánljuk még