logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Budapesti Fidesz: Karácsony bármit megtesz, hogy ne a Városháza-ügytől zengjen a sajtó

| Szerző: hirado.hu
Üres fenyegetés a közösségi közlekedés leállítása – Karácsony bármit megtesz, hogy ne a Városháza-ügytől zengjen a sajtó – írja közösségi oldalán a budapesti Fidesz.  A fővárosi városháza eladásának ügyében több feljelentés is érkezett, a rendőrség nyomozásokat rendelt el.

 

A fővárosi Fidesz bejegyzése szerint

„valahol érthető, hogy Karácsony Gergelynek pánikszerűen megint a kormányra kell mutogatnia, hiszen éppen nyakig süllyed a Városháza állítólagos eladásának korrupciós botrányában.”

Hozzáteszik, hogy azt is értik, hogy a legfájóbb ponttal, a fővárosi közösségi közlekedés leállításával kell fenyegetni, de azért úgy látszik, a BKV-ban nincs túl nagy pánik a pénzügyi helyzetet illetően, hisz épp tegnap küldtek körlevelet a dolgozóknak, hogy a január 1. és október 31. között ledolgozott órák után bérprémiumot fizetnek, ami átlagosan 120.000 Ft/fő kifizetést jelent, de a megállapodás alapján kifizetik az ajándékutalványokat is az arra jogosult dolgozóknak, és a Budapest pótlék második részletét is ki tudják fizetni – hívja fel a figyelemt a Fidesz.

Bejegyzésükben rögzítik, hogy

„félreértés ne essék, a BKV munkavállalói az utolsó fillérig megérdemlik ezeket a juttatásokat! Csupán a budapestieket szeretnénk megnyugtatni, illetve a főpolgármesternek jelezzük, hogy ennyire hiteltelenül mégsem kellene fenyegetőzni!”

A rendőrség már nyomozásokat rendelt el a fővárosi városháza eladásának ügyében

Az mno.hu cikke szerint a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda közölte, hogy az ügycsoportot érintően a rendőrségre több feljelentés is érkezett. Ezek alapján befolyással üzérkedés, csalás, vesztegetés, vesztegetés elfogadása, hivatali visszaélés és hűtlen kezelés elkövetésének gyanúja miatt indultak eljárások ismeretlen tettes ellen.

A nyomozások érdekeire hivatkozva azonban nem adott bővebb tájékoztatást a rendőrség.

A portál kiemelte: a Városháza eladásáról szóló egyeztetésen Bajnai Gordon volt miniszterelnök is a fővárosban működő jutalékos rendszerről beszélt.

Felidézték, hogy az elmúlt hetekben számos olyan felvétel került nyilvánosságra, „amely alapján megkérdőjelezhető, hogy a fővárosi ingatlaneladások törvényes keretek között zajlanak”.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még