logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

„Ásó”, „gengszter”, papírcsónak – Tóth Csabával fotózkodott Karácsony

| Szerző: Tokaji Gergő Máté
A főpolgármester azzal a Tóth Csabával fotózkodott, akitől korábban annak korrupciós ügyei miatt elhatárolódott.

Karácsony Gergely vasárnap a Rákos-pataknál eregetett papírcsónakot. Ez önmagában még nem érdekes, viszont ha megnézzük, milyen társaságban tette ezt a főpolgármester, akkor már van ok az érdeklődésre.

A jelenlegi főpolgármester még az önkormányzati választási kampány idején értekezett arról egy kiszivárgott hangfelvételen, hogy nem mehet vissza Zuglóba, mert elássák. Sokak szerint ezzel a térség szocialista országgyűlési képviselőjére, Tóth Csabára célzott, aki állítólag nemcsak Karácsonyt, de a családját is megfenyegette.

A baloldali előválasztás során Karácsony jó ideig támogatta Tóth Csaba egyéni jelöltségét, majd az egyik miniszterelnök-jelölti vita során megvonta támogatását a szocialista képviselőtől és elhatárolódott tőle.

Fekete-Győr András, a Momentum bukott elnöke épp egy nappal a papírcsónakozás előtt számolt be arról közösségi oldalán azzal, hogy jogszerűen is „gengszternek” nevezheti Tóth Csabát.

Karácsony rá egy napra Horváth Csaba zuglói polgármester és Tóth Csaba társaságában engedett papírcsónakot a Rákos-patakba. Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője így kommentálta az esetet: „A »hiteles« politikus: Karácsony Gergely. Nemrég még korrupcióval vádolta és megvonta a támogatást a zuglói MSZP-s Tóth Csabától, ma azonban már közösen ereget vele papírcsónakokat a Rákos-pataknál.”

A főpolgármester közösségi oldalán is megemlékezett a közös csónakozásról.

Ajánljuk még