logo

Műsorújság

Rendkívüli

ÉLŐ | Kövesse itt a nap 24 órájában az ukrán válság legfrissebb fejleményeit

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Orbán Viktor: Visszaadjuk a 13. havi nyugdíjat és bevezetjük a 25 év alattiak szja-mentességét

| Szerző: hirado.hu
Visszaadjuk a 13. havi nyugdíjat és bevezetjük a 25 év alattiak szja-mentességét! – írta közösségi oldalán Orbán Viktor miniszterelnök.

 

Korábban a miniszterelnök szokásos péntek reggeli rádióinterjújában beszélt arról, hogy „nagy dolog, ha egy ország egyszerre tudja megbecsülni a fiatalokat és az időseket”.

A miniszterelnök a Fidesz 29., tisztújító kongresszusán jelentette be, hogy a következő hónapokban olyasmik történnek majd, amit még senki sem látott. Kezdődött a nyugdíjasoknak kifizetett 80 ezer forintos nyugdíjprémiummal. Folytatódik a 13. havi teljes nyugdíj kifizetésével – mondta Orbán Viktor.

A fiatalok januártól nem fizetnek személyi jövedelemadót, 200 ezer forint lesz a minimálbér és 260 ezer a garantált bérminimum – folytatta a miniszterelnök, majd hozzátette: hathavi fegyverpénzt kapnak a katonák és a rendőrök.

Húsz százalékkal nő az ápolók, a szociális és a kulturális ágazatban dolgozók bére. A családoknak visszafizetik a 2021-ben befizetett adót. Ilyen se volt még

– hangsúlyozta a Fidesz elnöke.

Jövőre már nem kell személyi jövedelemadót fizetniük a 25 év alatti fiataloknak – erről pedig már Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter számolt be korábban közösségi oldalán.

Nem kell személyi jövedelemadót fizetniük a 25 év alatti fiataloknak jövő év január 1-től a bruttó nemzetgazdasági átlagbérig, ami most megközelítőleg 400 ezer forint.

Eddig tehát adómentesek maradnak. Ez körülbelül egy 22 százalékos emelkedést jelent az ő nettó fizetésükben – monda Novák Katalin.

A 25 év alattiak szja-mentessége azt jelenti, hogy ha dolgoznak, akkor több pénzt fognak hazavinni, tehát nettó jövedelmük meg fog emelkedni – tette hozzá a miniszter, aki arra is rávilágított, hogy most másfélszer akkora a fiatalok foglalkoztatottsága, mint tíz évvel ezt megelőzően.

Ez tehát azt jelenti, hogy egyre több fiatal dolgozik, akár még a tanulmányai végzése mellett is – emelte ki.

A címlapfotón: Orbán Viktor miniszterelnök (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Ajánljuk még