×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Bajnai elismerte, hogy érintett a Városháza-ügyben

 

Elismerte Bajnai Gordon, hogy részt vett egy olyan tárgyaláson, amelyen a budapesti Városháza volt a téma, és az asztalnál ott volt Gansperger Gyula is. A volt miniszterelnök azután írt erről az interneten, hogy tegnap kiszivárgott egy közös fotó, amelyen Bajnai Gordon és Gansperger Gyula látható. A napokban egy hangfelvétel is előkerült, amelyben szintén felmerült Bajnai Gordon neve, egy fővárosi jutalékos rendszer kapcsán – hangzott el az M1 Híradójában.


„Kérte, hogy vegyek részt egy rövid találkozón, a meghívást elfogadtam” – ezt Bajnai Gordon írta csütörtök este a közösségi oldalán, miután a személye többször is előkerült a Városháza-ügyben.

A volt miniszterelnök beismerte, hogy idén nyáron valóban találkozott Gansperger Gyulával. Azt is elismerte, hogy a találkozó egyik témája a budapesti Városháza volt.

Bajnai Gordon úgy fogalmazott, hogy a nyári találkozó után további kapcsolatfelvételre nem került sor.

A volt baloldali miniszterelnök lázas magyarázkodásba kezdett a Facebookon – ezt írta a Magyar Nemzet. A lap szerint Bajnai Gordon bagatellizálni próbálta a Gansperger Gyulához fűződő kapcsolatát, akivel 2003 és 2005 között együtt dolgoztak a Wallisnál.

A Városháza tervezett eladásáról szinte naponta jelennek meg újabb információk. Anonymus, vagyis a maszkos alak csütörtökön jelentkezett új videóval, amiben egy fotót mutatott be. A fotón Gansperger Gyula és Bajnai Gordon együtt látható. Az álarcos szerint a főváros vezetői nem mondják el őszintén az igazságot, helyette azt állítják, hogy semmiről nem tudtak és senkit sem ismernek.

Bajnai Gordon most azt írta: nyár végi találkozója után nem volt kapcsolatban Gansperger Gyulával. Október 6-án mégis Bajnai Gordonról beszélt egy ismeretlen férfinak. Az Anonymus által közzétett hangfelvételen arról is beszélnek, hogyan működik a jutalékos rendszer a fővárosban.

A felvétel szerint Karácsony Gergely főpolgármester-helyettese, Kiss Ambrus is érintett lehet az ügyben. Őt pedig Bajnai Gordon ajánlhatta Karácsony Gergelynek.

A főpolgármester tagad. Azt azonban elismerte, hogy korábban – lehetőségként – felmerült a városháza eladása,

csak azt elvetették.

„A városvezetés egyetlen egy tagja sem, soha nem találkozott semmilyen tárgyaláson Gansperger Gyulával, a Berki vezetéknevű és különböző keresztnevű emberekkel soha nem találkoztunk és nem folytattunk tárgyalásokat” – állította a főpolgármester.

Ennek ellenére a Városháza értékesítéséről tárgyaló vagyonkezelőt, Barts J. Balázst nem rúgták ki, helyette írásbeli fegyelmit kapott.

„Hogyha súlyosabb büntetést szabtak volna ki a vagyonkezelőnek a vezetőjére, akkor ő el kezdett volna beszélni a részletekről” – erről már Deák Dániel beszélt az M1-nek. A XXI. Század Intézet vezető elemzője szerint egyértelmű, hogy Gansperger Gyula személye a baloldalhoz köthető. Deák Dániel szerint az sem lehet véletlen, hogy a főpolgármester reagálás helyett most inkább hallgat.

„Szerintem igyekszik azt elkerülni, hogy az egyik hazugságból a másikba essen, hiszen eddig bármikor reagált, bármilyen sajtótájékoztatót vagy Facebook-posztot csinált az utóbbi időszakban, másnap vagy harmadnap gyakorlatilag rögtön megcáfolta a valóság” – fogalmazott Deák Dániel.

Karácsony Gergely nem indít vizsgálatot, a Nemzeti Nyomzó Iroda azonban a Városháza botrányos ügyleteivel összefüggésben szerdán nyomozást rendelt el.