logo

Műsorújság

×

social

élő

Rendkívüli

ÉLŐ | Kövesse itt a nap 24 órájában az ukrán válság legfrissebb fejleményeit

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Lakásszerződésekkel trükközhet Jakab Péter

| Szerző: hirado.hu
A Jobbik elnöke csúnya lakásbérleti ügybe keveredhetett.

Két jobbikos vezető politikus kereste meg a Bors szerkesztőségét, több ügyről is leleplező dokumentumokat ígértek a lapnak, elsőként Jakab Péter lakásbérletéről osztottak meg hivatalos papírokat. Elmondásuk szerint elegük van abból, ahogyan a pártelnök a Jobbikot vezeti és képviseli.

A dokumentumokból kiderül, hogy Jakabnak az Országgyűlés évi hárommillió forintért bérel egy lakást. Csakhogy a Jobbik elnöke nem költözött be ebbe a lakásba, azt a tulajdonos – Jakab barátja – kiadta valaki másnak.

Így duplán tehetik el a bérleti díjat, összesen valószínűleg hatmillió forintot.

A Jobbik vezetője közben az egyik posztjában azt állította, hogy rövidesen egy Etele utcai, 4. emeleti lakásba költözik. Ebből azonban semmi sem volt igaz – a Bors beszámolója szerint.

A Fraknó utca gondnoka a Bors munkatársainak elmondta, hogy Jakab soha egy percet sem lakott az ingatlanban, soha nem látták a környéken, a szomszédok sem találkoztak vele eddig.

A Bors jobbikos forrásai szerint a lakás tulajdonosa még Miskolcról ismeri Jakabot. A Fraknó utcai lakásban lakó nő a cégnyilvántartás tanúsága szerint még egy vállalkozást is bejegyeztetett a Jakab által soha nem lakott, de az Országgyűléssel kifizettetett lakásba, ami így cégközpontként is üzemel.

A Jobbik elnöke Facebook-oldalán a következő állítást tette: „Itt lakok, egy átlagos panelben. Ott, ahol sokan mások is. Tudjátok, ficsúrok, ők azok, akiket ti nem ismertek. Csak prolizzátok őket.”

Jakabról időközben az is kiderült, hogy igénybe vette a CSOK-ot, miközben párttársa arról beszél a parlamentben, hogy a kormány semmi jót nem tett az emberekért.

A Bors szerint forrásaiknak ebből a kettős játékból lett elege és ezért hozzák nyilvánosságra a pártelnök kínos ügyeit. Eljuttatták a Bors szerkesztőségébe Jakab korábbi lakásbérleti szerződését is. Ebből kiderül, hogy Jakab idén tavasszal egyik napról a másikra 30 százalékkal növelte az Országgyűlés Hivatalában a lakásbérleti árat a korábbi szerződéséhez képest, nyilvánvalóan azzal a szándékkal, hogy még több pénzt nyerhessen ki.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még