logo

Műsorújság

Rendkívüli

ÉLŐ | Kövesse itt a nap 24 órájában az ukrán válság legfrissebb fejleményeit

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Városháza-ügy: újabb hangfelvétel került nyilvánosságra, Karácsony kitart a tagadás mellett

Újabb hangfelvétel került nyilvánosságra a Városháza esetleges eladásával kapcsolatban. Konkrét tervekről, időpontokról, a jelenlegi helyett egy új Városháza felépítéséről beszélnek a felvételen. A sajtó megfejtése szerint a budapesti vagyonkezelő cég vezetője a főszereplő a nyilvánosságra került felvételen. Ahogy fogalmazott: a "kabinet" is tud a tervekről. Karácsony Gergely főpolgármester kitart a tagadás mellett – számoltak be róla az M1 Híradójában.

A főváros el akarja adni a városházát, erre bizonyíték van – ezt állította kedden az Anonymusként ismert alak egy újabb videóban. A Városháza eladásáról újabb hangfelvétel látott napvilágot. Ezen sajtóhírek szerint a budapesti vagyonkezelő első embere, Barts J. Balázs hallható, amint az értékesítés részleteiről és egy jövőbeli építkezés ütemezéséről tárgyal – hangzott el az M1 Híradójában.

Azonban Karácsony Gergely főpolgármester napok óta azt állítja, hogy a fővárosi önkormányzat nem akarja eladni a Városháza épületét, azt azonban nem tudta biztosan, hogy mások terveznek ilyet, csak azt, hogy ő nem tud róla.

Az index előhozott egy szerződést, amit nem mi kötöttünk, hanem valakik kötöttek, nem tudjuk, hogy miért és nem tudjuk, hogy kik ezek és az egészhez semmi közünk” – jelentette ki a főpolgármester.

Bár az Index szerződéseket hozott nyilvánosságra arról, hogy az épület értékesítéséről a baloldali koalícióhoz közeli üzleti körök megegyeznének,

Karácsony Gergely még hétfőn is tagadta, hogy lenne ilyen szándéka az önkormányzatnak.

A fővárosi önkormányzat nem kötött senkivel megállapodást a Városháza értékesítése kapcsán. Már csak azért sem, mert nincs ilyen szándéka. Minden más híresztelés, az minden valóságalapot nélkülöz – mondta Karácsony Gergely reagálva az Index cikkére.

A Fővárosi Önkormányzat kedden a hangfelvétel nyilvánosságra kerülése után is hazugságnak nevezte az ügyet. Azt írták: a Fővárosi Vagyonkezelő a Városháza ingatlanának fejlesztési lehetőségeit vette számba, a hozzávetőleges pénzügyi becslésekhez pedig piaci konzultációkra volt szükség. A közlemény szerint az eladásról nemhogy döntés nem született, de arra szándék sincsen.

Karácsony Gergely minden állítását porrá zúzza az újabb kiszivárgott felvétel – írja a Magyar Nemzet. A cikk úgy fogalmaz:

a hangfelvételen a Fővárosi Vagyonkezelő vezérigazgatója egyértelműen kijelenti, hogy a Városháza épületét el akarja adni a főváros, erről pedig a kabinet, vagyis Budapest magas pozícióban lévő vezetőinek is tudomásuk van.

Gyanús, hogy a főpolgármester egyelőre nem indított belső vizsgálatot a Fővárosi Önkormányzaton belül – erről már a Fidesz fővárosi frakcióvezetője beszélt az M1-nek. Láng Zsolt szerint az is aggályos, ha Karácsony Gergely nem tudott az eladási szándékról.

A Városháza eladása hétfőn a Parlamentben is szóba került. A nagyobbik kormánypárt szerint a baloldal Budapest élén átláthatóságot ígért, de ehelyett szerencsétlenkedést és gyanús ügyeket kaptak a fővárosiak.

A hirado.hu szerdai szavazása is a Városháza-üggyel kapcsolatos. Szerdán ugyanis arról kérdezzük olvasóinkat, hogy jó ötletnek tartják-e a Városháza értékesítését.

Érdekes lehet számodra:

A címlapfotón: Karácsony Gergely főpolgármester (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Ajánljuk még