logo

Műsorújság

Rendkívüli

ÉLŐ | Kövesse itt a nap 24 órájában az ukrán válság legfrissebb fejleményeit

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Márki-Zay Péter megerősítette: nem tartaná fenn a rezsicsökkentést

| Szerző: hirado.hu
Miközben a baloldali pártok a parlamentben azonnali lépéseket követelnek az energiaárak mérséklésére, miniszterelnök-jelöltjük egyértelmű, kerek és félreérthetetlen mondattal teszi világossá, hogy eltörölné az érvényben lévő hatósági árazást, azaz a rezsicsökkentést – hívta fel a figyelmet Dömötör Csaba államtitkár közösségi oldalán.

Márki-Zay Péter nem hajdanán mondta ezt, nem pár éve, hanem tegnap. A saját oldalára feltöltött videójában” – írta hétfőn közösségi oldalán az államtitkár.

A baloldal miniszterelnök-jelöltjétől a videóban ugyanis azt kérdezték, hogy tud-e mondani akár egy igaz dolgot is, ami a Fidesz ellene irányuló kampányában benne van.

Erre Márki-Zay Péter annyit válaszolt:

Hát, őszintén szólva biztos, hogy van. Nagyon sok ilyen van egyébként, igen. Ööö… Hát, most hirtelen nem sok jut eszembe. Egy biztos tehát, hogy a rezsicsökkentésnek azt a formáját, amit Orbán Viktor kitalált, azt nem szeretnénk fönntartani

– fogalmazott a baloldal miniszterelnök-jelöltje.

Márki-Zay Péter Brüsszel és a multicégek oldalára, nem pedig a magyar családok és vállalkozások oldalára állt a rezsiárakkal kapcsolatos vitában – mondta egy elemző korábban az M1-nek.

A baloldali miniszterelnök-jelölt az elmúlt időszakban többször is kifejtette a véleményét a magyarországi rezsicsökkentéssel kapcsolatban. Szerinte a lakossági rezsiárak mérséklése felelőtlen lépés, sőt ostobaság volt a kormánytól.

A baloldal miniszterelnök-jelöltje szerint az az igazi rezsicsökkentés, ha kevesebb gázt, villanyt és vizet fogyasztunk, vagy szigeteljük a házunkat.

Márki-Zay Péter a rezsicsökkentés megszüntetéséről beszélt október közepén is. A Dobrev Klárával folytatott baloldali miniszterelök-jelölti vitája során többek között kifejtette, hogy nehéz kivezetni a rezsicsökkentést. Pedig szerinte a fenntartható gazdasághoz az embereknek – ahogy fogalmazott – érezniük kellene az energiaár-növekedést.

Érdekes lehet számodra:

A címlapfotón: Márki-Zay Péter, a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje (Fotó: Facebook)

Ajánljuk még