logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Orbán Viktor: Nem hagyhatjuk, hogy tönkretegyék az egész európai középosztályt

| Szerző: hirado.hu
Brüsszel terve az, a klímavédelem jegyében, hogy az európai emberek által használt autókat és lakásokat bevonják a kvótakereskedelembe, ami magyarul áremelkedést jelent, egy adót – mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden, miután a Karmelita kolostorban fogadta Marine Le Pent, a francia Nemzeti Tömörülés elnökét.

 

Brüsszelben egy olyan klímavédelemnek mondott szabályozási csomag van az asztalon, amely tönkre fogja tenni az egész európai középosztályt. Nemcsak a közép-európaiakat, akik szegényebbek, hanem még a franciákat is.

„Tehát az a terv, hogy az európai emberek által használt autókat és lakásokat bevonják a kvótakereskedelembe, a kvótakereskedelem magyarul áremelkedést jelent. A kvóta az egy adó”

hívta fel a figyelmet Orbán Viktor kormányfő.

Hozzátette, hogy maga az Európai Bizottság készül most olyan döntéseket hozni, amelyek nemhogy nem orvosolják a mostani helyzetet, hanem súlyosbítani fogják azt.

Ezért minden eszközt be kell vetnünk, hogy ezt megakadályozzuk. Már most volt egy nagyon nagy vita erről a múlt héten az Európai Tanács ülésén, ott nem jutottunk egymással dűlőre. Decemberre halasztottuk a döntő ütközetet – jelentette ki.

Orbán Viktor közölte: Decemberben döntenünk kell arról, hogy megengedjük-e az Európai Bizottságnak, Timmermans úrnak, hogy olyan szabályokat vezessen be Európában, amely tönkreteszi a magyar és a francia középosztályt is.

 

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még