×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Üzent a Fidesz a Békemenetet támadó baloldalnak

 

„Jaj, de nagyon savanyú a szőlő a baloldalnak”, kórusban támadják a Békemenetet – kommentálta a Fidesz hétfőn Barkóczi Balázs DK-szóvivő hétfői nyilatkozatát.

Közleményében a Fidesz azt írta, a baloldal azért támadja a Békemenetet, mert szembesültek vele, hogy míg a nemzeti oldalon százezrek ünnepeltek együtt és álltak ki az országért, a baloldalra már a saját szimpatizánsaik se kíváncsiak.

Hiába állnak ki egy színpadra kéz a kézben, már a saját szavazóik sem hisznek nekik, mert mára egyértelmű, hogy Gyurcsány bedarálta a baloldali pártokat és ő akar visszatérni a hatalomba

– a kormánypárt. A közlemény végén úgy fogalmaztak:

„Nincs két baloldal. Egy baloldal van. A Gyurcsány–Márki-Zay-féle baloldal csak a legújabb kiadás”

A Békemenet résztvevői vonulnak a Szabadság hídon az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, 2021. október 23-án (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A Demokratikus Koalíció (DK) szóvivője hétfői sajtótájékoztatóján azt követelte, hogy a Civil Összefogás Fórum (CÖF) hozza nyilvánosságra azon buszok bérleti szerződéseit, amelyekkel embereket szállítottak az október 23-ai Békemenetre.

Orbán Viktor miniszterelnök az október 23-i nemzeti ünnep alkalmából a budapesti Andrássy út és a Bajcsy-Zsilinszky út sarkán mondott beszédében a 2006-os rendőrterrorért felelős Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnököt és az irányítása alatt álló politika erőket „a kommunisták új nemzedékének” nevezte, „akik hazugsággal jutottak hatalomra”. Mint mondta, „15 évvel ezelőtt erőszak, vér és könny lepte el a budapesti utcákat” az ’56-os forradalom 50. évfordulóján, „a világ szeme láttára”, majd hangsúlyozta:

„Lassan mondom, hogy mindenki megértse: soha nem fogjuk elfelejteni nekik”

Videós stábjával a hirado.hu is ott volt a Békemeneten, amelyen évek óta nem látott méretű tömeg vett részt. A jelenlévők a Szent Gellért téren gyülekeztek, majd onnan vonultak a 2006-os rendőrterror útvonalán egészen a Deák Ferenc térig, ahol a tömeg együtt hallgatta meg a miniszterelnök ünnepi beszédét.

Címlapfotó: MTI/Balogh Zoltán