logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Orbán Viktor: Nincsen cirkusz bohóc nélkül

| Szerző: hirado.hu
Orbán Viktor miniszterelnök nem maradt adós a válaszokkal az Országgyűlés hétfői ülésén. Jakab Péter Jobbik-elnök több ténybeli tévedésre hívta fel a figyelmet, és egyben arra, hogy alapító nyilatkozata ellenére a Jobbik mára a kommunista utódpártok és a liberálisok szövetségéhez csatlakozott.

„Nincsen cirkusz bohóc nélkül és látjuk és a Gyurcsány showban sincs ez másképpen. Látjuk, hogy Ön késséggel vállalta ezt a felkínált szerepet, de az a helyzet, hogy ezt a produkciót még a baloldali előválasztáson is leszavazta a közönsége. Ahhoz pedig szeretnék gratulálni az egyenesség és az őszinteség jegyében, hogy sikerült felvenni a CSOK-ot – habár korábban azt mondta, hogy mi soha semmi jót nem tettünk az emberekkel – úgy tűnik, hogy talán mégis, örülünk, hogy önnek és családjának is segíthettünk ezzel” – mondta viszont válaszában Orbán Viktor Jakab Péter pártelnöknek az Országgyűlés hétfői ülésén.

Jakab Péter parlamenti felszólalásában korábban kifejtette, hogy szerinte a miniszterelnöknek „van egy újabb szenvedélye”, a bélyeggyűjtés, 42 milliárd forintot költ ugyanis a kormány arra, hogy bélyegeket vásároljon. Emellett 340 milliárd forintért akarja tovább építeni a Budai Várat. Közölte: ebből a pénzből lehetne indítani egy bérlakás-építési programot, elengedni az üzemanyag jövedéki adóját vagy támogatni a bajba jutott kisvállalkozásokat. Továbbá kiemelte, hogy a brüsszeli helyreállítási alapban várja Magyarországot 6 ezer milliárd forint, de a kormány inkább felveszi az orosz és kínai hitelt. Eközben a „magyar melósnak” meg kell elégednie azzal, hogy a minimálbérét felemelik nettó 133 ezer forintra – jegyezte meg.

Orbán Viktor miniszterelnök válaszában kifejtette: a képviselő ténybeli tévedéseket mondott:

az Európai Unióban ránk váró pénz nem ajándék, hanem hitel.

A második tévedés pedig a Posta bélyegével függ össze,

ugyanis bár béremelést akarnak adni a postai dolgozóknak, az EU nem engedi, hogy az állam pénzt adjon a Postának – magyarázta a miniszterelnök.

Hozzátette: ezért jogcímet keresnek, hogy pénzt tudjanak adni a Postának, hogy az fel tudja emelni az emberek bérét.

A kormányfő kitért arra is, hogy a Jobbik alapító nyilatkozatában azt írták, hogy „a posztkommunista baloldal szociális érzékenység híján a nagytőke, a bankárok és a felső tízezer érdekeit szolgálja. A Jobbik Magyarországért mozgalom előtt álló elsődleges feladat a kommunista utódpárt és a vele összeforrt szélsőséges liberálisok eltávolítása a politikai hatalomból”.

Amikor Jakab Péter átvette a Jobbik vezetését, ez volt a legerősebb ellenzéki párt, míg ma Gyurcsány Ferencé a legerősebb ellenzéki párt – mutatott rá.

A kormányfő viszonválaszában emlékeztette az ellenzéki képviselőt, hogy

2022 januárjától a minimálbér összege magasabb lesz Magyarországon mint a 2010-es átlagbér.

Orbán Viktor egyben hozzátette: a Jobbik elnöke továbbra is játssza az ellenzékben rá kiosztott szerepet.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még