logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Elnökségi tagja szerint „költői állítást” tett Márki-Zay az ellenzékváltásról

| Szerző: hirado.hu
„Költői állításoknak” nevezte Lukácsi Katalin, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökségi tagja a mozgalom elnökének, Márki-Zay Péternek a korábbi kijelentését, amely szerint a hódmezővásárhelyi polgármester ellenzéki előválasztási győzelmével ellenzékváltás történt a baloldalon. 

A baloldali előválasztás megnyerését követően Márki-Zay Péter egyebek között arról beszélt, hogy győzelmével a baloldalon lezajlott az ellenzékváltás. Lukácsi Katalintól, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökségi tagjától ezzel kapcsolatban az ATV Egyenes beszéd című műsorában megkérdezték, miniszterelnökként mégis kiket állítana a leváltott ellenzék helyére Márki-Zay Péter?

Lukácsi azzal próbált hárítani, hogy Márki-Zay szájából „költői állítások” hangzottak el, amiket nem érdemes szó szerint értelmezni. Megjegyezte:

ott az eredményvárón is megtapsoltuk Dobrev Klárát. Hogyha mi leváltottuk volna úgymond a DK-t, nem tapsoltuk volna meg. Eszünk ágában se lett volna.

Lukácsi arra nem tért ki, hogy pár nappal a baloldali előválasztás lezárulta után Márki-Zay Péter már a baloldal legjelentősebb erejét vezető Gyurcsány Ferenccel egyeztetett. A volt miniszterelnök a közösségi oldalán ezzel kapcsolatban azt írta: „Nincs itt kérem semmi látnivaló.” 

A történész, közösségszervező és hitoktató politikai aktivista Lukácsi legutóbb januárban keltett feltűnést, amikor a holokauszt nemzetközi emléknapja alkalmából saját meztelen fotóját osztotta meg közösségi oldalán.

Címlapfotó: MTI/Balogh Zoltán

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még