×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Gyurcsány finoman megüzente, hogy ki a főnök a baloldalon

 

Gyurcsány Ferenc közösségi oldalán hosszan sorolta, mely intézményekben van többsége pártjának és kijelentette, hogy a DK a legerősebb párt az ellenzéki térfélen.

A volt miniszterelnök posztjában azt írta: „Felállt a kihívók nagy csapata. Miniszterelnök-jelölttel, 106 egyéni képviselő-jelölttel.”

Eközben a DK tovább erősödött. A legnagyobb, legerősebb ellenzéki párt, az egyetlen, ami kompromisszumok nélkül maradt, ami volt: progresszív baloldali párt.”

Közösségi oldalára feltöltött videójában Gyurcsány elmondta, hogy a baloldali előválasztás szabályait együtt alkották meg, annak eredményét el kell fogadni, de emlékeztett arra, hogy küzdelmek árán az elmúlt 10 évben a DK megerősödött.

„Mostanra az ellenzéki pártok világában

nekünk van a legnagyobb delegációnk Brüsszelben, nekünk van a legnagyobb frakciónk a budapesti városházán, és most kétség nélkül mondhatom, hogy a Demokratikus Koalíció a legerősebb ellenzéki párt,

az egyetlen önmagában is kormányzóképes párt, énszerintem az ellenzéki oldalon.”

Gyurcsány Ferenc szerint az, hogy feleségére, „az egyetlen versenyben maradt párt, a Demokratikus Koalíció jelöltjére” 100-ből 43-an szavaztak nem kell szégyellni.

Majd híveinek üzenve úgy szólt, hogy azért küzdenek, hogy a DK-nak legyen a legnagyobb frakciója a következő parlamentben. Ezért kell küzdeni, mert a parlamentben kell többség. Ha a parlamentben van többség, akkor majd a parlamentnek felelős kormány teheti a dolgát. Ezért fogunk megküzdeni. Valójában parlamenti helyekért küzdünk, és

ha többségünk van a parlamentben, akkor majd mi választhatunk kormányfőt”

– fogalmazott Gyurcsány Ferenc.

Gyurcsány Ferenc szavait nehéz másképp érteni, mint, hogy ő mondja ki a végső szót.