logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Márki-Zay Péter lett a baloldal miniszterelnök-jelöltje

A DK-s Dobrev Klára gratulált Márki-Zay Péternek, a Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltjének az ellenzéki előválasztáson elért sikeréhez.

Még mindig számolják a tegnap este véget ért baloldali előválasztás szavazatait, tehát végeredmény továbbra sincs. De az eddig összesített adatok alapján úgy tűnik, Márki-Zay Péter nyert. A jelenlegi állás szerint 246 ezer szavazatot kapott, ellenfele Dobrev Klára pedig 183 ezret. Gyurcsány Ferenc felesége – bár korábban alkalmatlannak nevezte Márki-Zay Pétert – most gratulált neki – közölte az M1 Híradó.

Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője az M1-en úgy fogalmazott: Karácsony Gergely bukása után kellett egy másik jelölt, akit most a baloldal Márki-Zay Péterben talált meg.

„Rá testálták most azt a szerepet, amit korábban Karácsony Gergelyre szántak, azonban azt fontos hangsúlyozni, hogy egyébként Márki-Zay Péter állításával ellentétben ő nem nevezhető egy jobboldali politikusnak. Elég csak arra gondolni, hogy az őszödi beszédet például egy őszinte beszédnek tartotta egy nyilatkozatában, de szintén Márki-Zay Péter arról beszélt egy interjúja során, hogy amikor Gyurcsány Ferenccel beszélt, akkor egyértelművé tette neki, hogy neki nem az a célja, hogy a DK legyen a legerősebb ellenzéki frakció, hanem a legerősebb kormánypárti frakciónak szeretné látni a Demokratikus Koalíciót” – mondta Deák Dániel.

Az MTI beszámolója szerint a DK-s Dobrev Klára gratulált Márki-Zay Péternek, a Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltjének az ellenzéki előválasztáson elért sikeréhez.

Az EP-képviselő, aki a Demokratikus Koalíció színeiben miniszterelnök-jelöltként indult az előválasztáson, vasárnap esti, online is közvetített sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: vasárnap estétől kezdve Márki-Zay Péter a hatpárti ellenzéki összefogás közös miniszterelnök-jelöltje.

Hozzátette, amikor telefonon gratulált, akkor támogatásáról biztosította a kormányfőjelöltet.

Az EP-képviselő kijelentette, büszke arra, hogy a DK egyetlen tagja és politikusa sem felejtette el egy pillanatra sem, hogy pártjuk baloldali és progresszív, ezért az ellenzéki összefogásban továbbra is a baloldali szavazók hangját fogják képviselni.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még