logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Útlezárással demonstrálnak Körmendnél a Gyurcsány-kormány ellen – Őszöd’15

| Szerző: hirado.hu
Félpályás útlezárással tiltakoznak civilek a Gyurcsány–kormány politikája ellen Körmend közelében, a körforgalmú csomópont után 500 méterre. Nem értenek egyet a hatalmon lévő kormánnyal, a megszorításokkal, a konvergenciaprogrammal.

A tüntetők az út Budapest felé vezető sávját foglalják el tizenhat személygépkocsival, néhány kerékpárral és motorkerékpárral. A közlekedés lámpás forgalomirányítás mellett zajlik, a helyszínt a rendőrség is biztosítja.

A demonstrálók magyar zászlókkal fellobogózott autóin „Gyurcsány takarodj”, „Pénzt a vidéknek”, „Igazi demokráciát akarunk”, „A politikusok gazdagok és ti?”, „Nem félünk”, „Kitartás magyarok” felíratok olvashatók.

Brunerszky László, a demonstráció szervezője az MTI-nek a tüntetés helyszínén elmondta:

nem értenek egyet a hatalmon lévő kormánnyal, a megszorításokkal, a konvergenciaprogrammal, azzal, ahogyan szavai szerint „el akarják adni az országot”.

„Mi ezt értjük a politikai baloldalra és jobboldalra egyaránt (…) mi azt szeretnénk, hogy tényleg olyan emberek kerüljenek választott tisztségekbe mind helyi, mind megyei, mind pedig országos szinten, akik valóban akarják és képesek is megoldani a problémákat” – jelentette ki.

Brunerszky László elmondta: ennek érdekében új választások kiírását, szakértői kormány megalakítását, új alkotmány kidolgozását és elfogadását akarják elérni.

A demonstrálók közül többen hangot adtak annak a véleményüknek is: szeretnék tudni, hogy ha a jelenlegi ellenzék kerülne hatalomra, mit kezdene az ország problémáival.

„Ha létezik Orbán-csomag, annak az elemeit is szeretnénk megismerni”– mondta egyikük, névtelenségéhez ragaszkodva. A demonstrálók egyetértettek abban, az egész magyar politikai elitet le kellene cserélni.

A demonstráció szervezőinek tájékoztatása szerint vasárnap 18 óráig tart a rendőrségen előre bejelentett megmozdulás, hétfőn pedig hasonló tüntetést szerveztek Körmend mellett, a 86-os főúton, Zalaegerszeg irányában is.


A hirado.hu időutazásra hívja az olvasóit! 15 éve került ki az egykori miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc őszödi beszéde. Az MTI archív anyagai segítségével megmutatjuk milyen hírek tartották lázban az országot. A hírfolyamunk szeptember 17-én 16:38 perckor kezdődik (ekkor került ki az első hír a kiszivárgott felvételről) és egészen október végéig tart. A cikkek mellett videókat is bemutatunk, és közéleti szereplőkkel értékeljük a Gyurcsány-beszéd hatását.

 

 

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még